Asgari ücrete ara zam mı gelecek? Ankara kulislerinden yeni bilgi geldi: 3-4 bin liralık artış…

Asgari ücrete ara zam mı gelecek? Ankara kulislerinden yeni bilgi geldi: 3-4 bin liralık artış…

Asgari ücrete ara zam gelip gelmeyeceği milyonlarca çalışan tarafından merak edilirken konuya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Ankara kulislerinden gelen yeni bir haber gündeme bomba gibi düştü. Peki asgari ücrete ara zam gelecek mi? İşte detaylar…

31 Mart yerel seçimlerinden önce hükümet tarafından yapılan açıklamalar ile asgari ücrete ara zam gelmeyeceği bildirilmişti. Söz konusu bu haber milyonlarca vatandaşı hayal kırıklığına uğratır iken seçimlerden sonra değişiklik olma ihtimali gündeme geldi. Öyle ki 31 Mart yerel seçimlerinde de belirleyici bir unsur olan ekonomik sıkıntıların giderilmesi için iktidar kanadından yeni hamleler gelmeye başladı. Bu kapsamda asgari ücreti ara zam geleceğine ilişkin haberler öne sürüldü.

p-2.jpg

ANKARA KULİSLERİNDE ZAM İDDİASI

Küresel ekonomik kriz kendisini Türkiye'de yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı ile hissettiriyor. Öyle ki halkın şikayetçi olduğu ve zor bela dayandığı bu durum 31 mart yerel seçimlerine dahi yansıdı. İktidar ise ekonomik problemlerin üzerinden gelmek için arka arkaya yeni hamleler yapmaya başladı. Ankara kulislerinden elde edilen yeni bir bilgi gündeme bomba gibi düştü.

p-1.jpg

Haberler.com’da yer alan bir habere göre, hükümet asgari ücrete ara zam yapmaya sıcak bakıyor lakin ekonomi yönetiminin tavrının olumsuz olduğu söyleniyor. Öte yandan doğal gaz ve elektrik gibi kamu zamlarının ertelendiğini, bu zamların Haziran ayında enflasyon açıklandıktan sonra yansıtılması halinde eylül ayı gibi asgari ücrete ara zam yapılabileceğini öne sürüyor.

p-3.jpg

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM GELECEK?

Çalışanların en çok merak ettiği konulardan biri de olası bir zam durumunda rakamın ne olacağı yönünde. O konuda da 3 ya da 4 bin liralık bir artışın konuşulduğu ifade ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN