Asgari ücrete ara zam onaylandı! Sayılı günler kala nefesler tutuldu: O tarihte hesaplara yatırılacak

Asgari ücrete ara zam onaylandı! Sayılı günler kala nefesler tutuldu: O tarihte hesaplara yatırılacak

Emekli maaşlarını ve asgari ücrete yapılması beklenen ara zam onaylandı.2 tur seçimlerinin ardından gözler zam oranlarına çevrilirken yapılan açıklamalarda yakından takip ediliyor. Asgari ücret zamlarından önce raflara gelen zamlarda vatandaşın cebini zorluyor. İşte asgari ücret zamları hakkında merak edilen tüm detaylar…

2. tur seçimlerinin tamamlanması ile birlikte gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına çevrildi. Market raflarındaki birçok ürüne gelen zamlar vatandaşı da korkutmaya başladı. Asgari ücret zamlarının ne zaman yapılacağı merak edilirken konu hakkındaki araştırmalarda devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 Haziran açıklamalarının ardından zam oranlarının ne kadar olacağı merak ediliyor. Ara zamlar ne zaman maaşlara yansıyacak? sorusunun yanıtını arayan vatandaşlar için o tarihi işaret edildi. İşte asgari ücret zamları hakkında merak edilen tüm detaylar…

ARA ZAM NE ZAMAN UYGULANACAK?

Asgari ücret ara zam uygulamaları üzerinde çalışmalar devam ederken Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları üzerine 700 bin kamu işçisine %45 zam yapılacağı duyuruldu. En düşük emekli maaşının 15.000 TL olması beklenirken Başkan Erdoğan'ın açıklamaları ile birlikte memur maaşlarının en düşük 22.000 TL olacağı belirtildi. En düşük memur maaşının kamu işçisinden geri kalmayacağı belirtilirken maaş oranları içinde 22.000 TL rakamları işaret edildi.

para-koymak.jpg


Zam oranlarının belirlenmesi enflasyon rakamları içinde önemli bir yere sahiptir. Bu kapsamda 3 Haziran tarihinde açıklanacak enflasyon rakamlarının zam oranlarında büyük bir öneme sahip olduğu belirtildi. Ekonomi yöntemi kapsamında asgari ücrete yapılacak zam ile çalışmaların hızlı bir şekilde yürütüleceği aktarıldı. İşveren ve İşçi Sendikaları asgari ücret zam oranları için çalışmalarına devam ederken kurumlar ile istişarelerin devam ettiği söylendi.

paralar-2.jpg

ENFLASYON ZAMLARI ETKİLEYECEK

Seçimlerin tamamlanması ile birlikte gözler zam oranlarına çevrildi. Emekli, memur ve işçi için zam uygulaması yapılacağı belirtilirken zam oranlarının ne zaman maaşlara yansıtılacağı da en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Emekli maaşları ile birlikte asgari ücrete yapılacak zam oranı için %45 rakamları işaret edildi. Açıklanacak enflasyon rakamları ara zam oranları üzerinde etkili olacak. Bu kapsamda arasam uygulaması ile birlikte ilk maaşlarında Temmuz ayı içerisinde ödenmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN