Asgari ücrete herkesi hayrete düşürecek zam! İris Cibre Ankara'da konuşulan rakamı açıkladı... Erdoğan tek sefer demişti

Asgari ücrete herkesi hayrete düşürecek zam! İris Cibre Ankara'da konuşulan rakamı açıkladı... Erdoğan tek sefer demişti

Asgari ücrette konuşulan rakamlar, çalışanların kursağında kaldı. Hayrete düşürecek zam hakkında İris Cibre, Ankara'da konuşulan o rakamları paylaştı. Yeni yılda bir kez yapılacak zam iddiası için tepki yağdı. İşte asgari ücrette paylaşılan zam...

Asgari ücrette beklenen zam için sayılı günler kaldı. Aralık ayıyla beraber başlayan Asgari Ücret Tespit Komisyonu yanı sıra Ankara'da konuşulan rakamlar paylaşıldı. Asgari ücrette hayrete düşüren zammı İris Cibre, sosyal medya üzerinden paylaştı.

YENİ YILDA ARA ZAM YOK

Ocak 2024 tarihinde duyurulacak asgari ücret için gelişmeler paylaşılıyor. Milyonlarca çalışan tarafından yakından takip edilen asgari ücret, emekli ve memur maaşlarını da etkiliyor.

2024 yılında ara zam yapılmayacağını paylaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması üzerine, sosyal medyada viral olan paylaşım geldi. Asgari ücrette konuşulan rakamları açıklayan İris Cibre çalışanları hayrete düşürdü.

gaw0djixaae91p1.jpg

ASGARİ ÜCRET ZAMMINDA KONUŞULAN RAKAMLAR

Asgari ücretlileri yakından ilgilendiren paylaşımda, 1 defa yapılacak asgari ücretin sadece yüzde 35 oranında zamlanacağını paylaştı. Sosyal medyada tepki çeken iddiaların ardından araştırmalara göre, yüzde 35 zamlanan asgari ücret 15 bin 392 TL'ye yükselecek.

"REVA MI YAHU?"

İris Cibre'nin paylaşımına göre, 2024 yılı sonuna kadar aylık bazda en fazla yüzde 3 oranında enflasyon gelmesi halinde, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) öngörüsüne göre ilk 6 ayda iyimser, sonraki 6 ayda ise az miktar kötümser kalacağını işaret etti. Yıl sonuna kadar asgari ücrette yer alan durumu yukarıda yer alan grafikte paylaştı.

İris Cibre paylaşımının devamı ise şu şekilde;

"Martta asgari ücretli tekrar açlık sınırı altında kalır.

2024 sonu açlık sınırının 25%, yoksulluk sınırının 77% altında tamamlar.

Reva mı yahu?"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN