Asgari ücreti bilmişti şimdi sıra emekli zammında! Fatih Portakal en düşük emekli aylığını açıkladı: Rekor zamma hazır olun

Asgari ücreti bilmişti şimdi sıra emekli zammında! Fatih Portakal en düşük emekli aylığını açıkladı: Rekor zamma hazır olun

Zam bekleyen emeklilere rekor zam duyuruldu! Asgari ücret tahminlerini tutturan Fatih Portakal, bu kez en düşük emekli maaşı için konuştu. 2024 yılında emekli zammını duyurmasıyla birlikte o rakamı işaret etti. İşte emekli aylığı zammı...

Asgari ücret zammının duyurulmasıyla birlikte, diğer zamlar merak konusu oldu. 2024 yılını sabırsızlıkla bekleyen, emekliler, memurlar ve daha birçok vatandaş, sahip olacağı maaşı araştırıyor. Fatih Portakal, bu kez de emekli maaşı için tahminlerini duyurdu.

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLUR?

Asgari ücrette zam miktarı belirlendi. Yüzde 49 oranında zamlanarak 11.402 TL'den 17.002 TL'ye yükseliş gösterdi. Birkaç gün öncesinde zam tahmininde bulunan Fatih Portakal, asgari ücrette zammı doğru bildi. Son yaptığı açıklamada ise bu kez emekli maaş tahmininde bulundu.

1543609.jpg

ASGARİ ÜCRETİ BİLMİŞTİ, SIRA EMEKLİ MAAŞINDA

3 Ocak 2024 tarihinde netleşecek enflasyon oranıyla memur ve emekli maaşları da belirlenecek. Milyonların merak ettiği zam sorusuna ise Fatih Portakal'dan cevap geldi. Son olarak asgari ücret tahminin isabet ettiren Portakal, sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

Asgari ücreti 1 ay önceden bildiğini söyleyerek, isabetli bir öngörü olduğunu söyledi. Emekli birey olarak bu kez de emekliler için "Emekli maaşı ne kadar olur?" sorusuna yanıt verdi. Açıklamasında milyonlarca emekliye müjde veren Portakal, "Emekliye zam ne olacak? Tek oran mı, kademeli oran mı? En düşük rakam ne olabilir? Kusura bakmayın iktidar, emekliler sizden önce bende duyacak" ifadelerini kullandı.

270920221405362081115.jpg

YÜZDE 53 ZAM GELİYOR

Asgari ücrete yüzde 49 oranında zam yapıldığını söyleyen Fatih Portakal, zam sonrasında 17.002 TL olduğunu belirtti. Emeklilerin zam beklentisini gündemine taşıyarak, en önemli olanının 7.500 TL alanlar olduğunu söyledi. En düşük emekli maaşı alanları işaret ederek yüzde 52-53 zam oranını paylaştı.

Bu oranlara göre yaptığı paylaşımda, en düşük emekli maaşı için 11.200 TL ile 11.400 TL rakamlarını öne sürdü. Fatih Portakal, emekli maaşları için, "Yüzde 52-53 aralığında oran veriyorum. O da en düşük emekli maaşı 11 bin 200 veya 11 bin 400 arasında değişecek. Yüksek alanlara aynı olamayacak. Ben mesela maaşımı söyleyim, yüksek alıyorum; 24 bin lira... Bana yüzde 52-53 yapılmayabilir. Ama yüzde 38'in altında olmayacak. Düşük olanı yukarı çekecekler ama yüksek alanlara kademeli olabilir." sözlerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN