Asgari ücretli evine bol bol et alabilecek: Daha önce asgari ücreti bilen uzman ‘Temmuz’ diyerek rakam verdi!

Asgari ücretli evine bol bol et alabilecek: Daha önce asgari ücreti bilen uzman ‘Temmuz’ diyerek rakam verdi!

Ocak ayında gelen zamların ardından yok olan maaşlar ve enfeksiyon karşısında, asgari ücrete Temmuz zammı yeniden gündeme geldi. Temmuz zammıyla ilgili dikkat çekici açıklama ise daha önce asgari ücreti bilen SGK Uzmanı İsa Karakaş’tan geldi…

Ocak ayında yapılan zamla birlikte asgari ücret 17.002 TL’ye yükseldi. Ancak enflasyonda yaşanan artış maaşları resmen eritti. Bu gelişmelerin ardından ise milyonlarca çalışanda Temmuz ayı zam beklentisi oluştu.

Beklentiler devam ederken heyecanlandıran haber daha önce asgari ücreti bilen SGK uzmanı İsa Karakaş’tan geldi. Karakaş Temmuz ayına işaret ederek rakam verdi. Temmuz’da enflasyonun %24-25 civarında olacağını öngören Karakaş, bu durumda çalışanların haklarının korunması için ara zam yapılma ihtimalinin yüksek olduğunu aktardı. Ayrıca Karakaş, 2022-2023 yılında da benzer bir durum yaşandığını ve beklentilerin karşılandığını da hatırlattı.

asgari-ucrete-temmuz-zammi-1-001.jpg

TEMMUZ ZAMMI MI GELİYOR?

TGRT’ye konuşan karakaş, asgari ücrete Temmuz’da ara zam yapılmasının yüksek bir ihtimal olduğunu belirtti. Enflasyonun Temmuz’da %24-25 etrafında olmasının beklendiğini ve bu durumda çalışanların haklarının korunması için ara zam yapılması gerektiğini belirtti.

Karakaş, 2022-2023 yılında da asgari ücrete Temmuz’da ara zam yapıldığını anımsatarak bu yıl da aynı durumun yaşanabileceğini belirtti.

asgari-ucrete-temmuz-zammi-2-001.jpg

NE KADAR ZAM GELECEK?

Milli Gazete’nin aktardığına göre ara zam oranının %15-25 arasında değişiklik göstermesi bekleniyor. Zam oranlarına göre asgari ücret şöyle:

%15 Zam: 19.552 TL

%20 Zam: 20.402 TL

%25 Zam: 21.252 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN