Asgari ücretli, memur ve emekliler hazır olsun! Ara zam için son günler... En düşük ve en yüksek maaş beklentileri!

Asgari ücretli, memur ve emekliler hazır olsun! Ara zam için son günler... En düşük ve en yüksek maaş beklentileri!

Yılın en çok merak edilen tarihlerinden birisi olan Temmuz ayına son 1 ay kadar süre kaldı. Ara zam için işaret edilen temmuz ayında maaşlar yeniden değerlendirilecek. Ülkemizde hızla yükselen enflasyon karşısında vatandaşı mağdur etmemek adına getirilen ara zamlara dair tahminler paylaşılıyor. Peki temmuz ayında memur maaşı ne kadar olacak? İşte tüm detaylar...

CUMHURBAŞKANI'NDAN ZAM MÜJDESİ

Milyonlarca asgari ücretli, emekli ve memur vatandaşların beklediği temmuz ayına son 1 ay kadar süre kaldı. Ülkemizde sürekli olarak yükselen enflasyon ile ara zam için temmuz ayı işaret edilmişti. Temmuz ayı ile birlikte asgari ücret, memur ve emekli maaşına ara zam yapılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına göre en düşük memur maaşı kamu işçisi maaşından daha aşağı olmayacak. Detayları araştıran memur vatandaşlar arama motorlarında sık sık "2023 temmuz en düşük ve en yüksek memur maaşı ne kadar olacak?" sorusunu araştırıyor.

Temmuz ayında belirlenecek olan maaşların merak edilmesiyle birlikte 2023 yılının ilk 6 ayında açıklanan enflasyon verilerine göre bir artış bekleniyor.

0x0-en-yuksek-emekli-promosyonu-hangi-banka-veriyor-emekliye-10-bin-lira-ve-memura-10-kat-banka-promosyonu-emekli-1662534416763-1.jpg

YÜZDE 85 ZAM GELİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan seçim öncesinde maaş zammına dair açıklaması bulunuyor. Açıklamalarında en düşük memur maaşına dair paylaştığı veriler ile memurların yüzünü güldürmeyi başarmıştı.

Memur maaşlarına yapılan zammın temmuz ve ocak ayı olduğunu ve refah payının da eklendiğini duyuran Erdoğan, en düşük memur maaşının kamu işçisinin maaşından daha az olmayacağını vurguladı. En düşük memur maaşının refah payı ile temmuz ayı ile birlikte 22 bin TL olacağını açıkladı.

186183-1.jpg

ASGARİ ÜCRETTE ARA ZAM

Temmuz ayında 22 bin TL olması beklenen en düşük memur maaşının yapılan hesaplamalara göre yüzde 85 oranında yükselmesi gerektiği dikkat çekiyor. Günümüzde 11 bin 848 TL olan en düşük memur maaşı yüzde 85'lik bir artış sonrasında 22 bin TL'ye yükselecek.

Asgari ücretlilerin de büyük bir umutla beklediği temmuz ayına özel tahminler gelmeye başladı. Asgari ücretin 500 dolar seviyelerinde tutulacağı beklentisi ile 10 bin 500 TL seviyelerine yükselmesi tahmin ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN