Asgari ücretliler havalara uçacak! Tüm rakamları unutun, Evren Devrim Zelyut asgari ücret için net rakam verdi

Asgari ücretliler havalara uçacak! Tüm rakamları unutun, Evren Devrim Zelyut asgari ücret için net rakam verdi

Yeni yıla az bir zaman kala milyonlarca çalışan asgari ücretin ne kadar olacağını merak ediyor. Bu kapsamda ekonomistler kendi değerlendirmelerini yaparken Evren Devrim Zelyut asgari ücret için net rakam verdi! Şu ana kadar bildiğiniz, duyduğunuz bütün rakamları unutun. Ekonomist Zelyut çok net konuştu…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ilişkin önemli açıklamalarda bulunmuştu. 11 Aralık tarihinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanacağını söyleyen Bakan Işıkhan, belirlenecek olan asgari ücretin ekonomik, sosyal ve toplumsal yönünden dolayı büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Öte yandan asgari ücret belirlenirken Asgari Ücret Yönetmeliği’nin esas alındığını söyleyen Işıkhan, "Ülkenin içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik durumun, ücretliler geçinme indekslerinin, fiilen ödenmekte olan ücretlerin genel durumunun ve geçim şartlarının" göz önünde bulundurulduğunu dile getirdi.

yeni-proje-3-003.jpg

BAKAN IŞIKHAN KOMİSYON ÖNCESİNDE YORUMUNU YAPTI

komisyon toplanmadan önce kendi yorumunu yapan Bakan Işıkhan, "Asgari ücretteki artış bazı işçilerimizin ücretlerini doğrudan bazı işçilerimizin ücretlerini de dolaylı etkilemekte. Başka bir deyişle, asgari ücretteki artışın birçok ekonomik göstergeyi değiştirdiğini ve etkilediğini söyleyebiliriz. Belirleyeceğimiz bu ücret, istihdam, gelir dağılımı, fiyatlar genel düzeyi ve büyümenin üzerinde yarattığı etkiler ile ekonomi politikaları açısından da önemlidir" dedi.

yeni-proje-009.jpg

Yeni belirlenecek olan asgari ücretin hem işçileri memnun edeceğini hem istihdamı koruyacağını hem de üretimin sürekliliğini sağlayacağını söyleyen ve bu kapsamda adım atılacağını belirten Bakan Işıkhan, şunları dile getirdi:

"2002 yılında net asgari ücret tutarı 184,25 liraydı. 2023 yılı temmuz ayındaki artışla birlikte bugün 11 bin 402 lira. Bu da net asgari ücretin, 2002 yılına göre 2023 yılında nominal olarak 61 kat arttığını gösteriyor. Bizler AK Parti hükümetleri olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 21 yılda çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme konusundaki kararlılığımızı da göstermiş olduk."

yeni-proje-1-007.jpg

İLK TOPLANTI 11 ARALIK’TA

Yeni sene içerisinde verilecek olan asgari ücretin işçi, işveren ve kamunun üçlü mutabakatıyla belirleme hedefleri olduğunu ifade eden Işıkhan, "Bu doğrultuda paydaşlarımız ile görüşerek ilk toplantımızı 11 Aralık Pazartesi günü saat 14.00'te yapmaya karar verdik. Çalışanlarımızı ve çalışma barışını korumak her daim en önemli görevimiz oldu. Önümüzdeki dönemde, enflasyonun da kontrol altına alınmasıyla, üretim yoluyla büyümenin sürdürüleceğine; ülkemizi, yatırım ve istihdam alanlarında daha da iyi bir noktaya taşıyacağımıza olan inancımızı korumaktayız” diye konuştu.

yeni-proje-2-005.jpg

EKONOMİST ZELYUT NET KONUŞTU

Milyonlarca kişi merakla asgari ücrete gelecek zammı beklerken ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, yüksek rakamlar bekleyenleri ne yazık ki hayal kırıklığına uğratacak söylemlerde bulundu. Buna ilişkin olarak şu an konuşulan 13-14 bin rakamlarının pazarlama taktiği olduğunu ifade eden uzman isim "Aslında burada rakam 15 bin TL'ye vuracak" dedi.

Zelyut, "Beklentiyi 13-14 bin lirada tutalım ama sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girer ve yüzde 40 oranında bir zam yapılabilir. O da 15 bin 900 TL olur" açıklamasını yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (25)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
25 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN