Asgari ücretlilere bayram ikramiyesi! Kulislerden bilgi sızdı: Ara zamma ek ikramiye!

Asgari ücretlilere bayram ikramiyesi! Kulislerden bilgi sızdı: Ara zamma ek ikramiye!

Asgari ücretlilerin gündeminde yer alan zam gelişmelerine dair yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye yükselmesiyle birlikte zamlı bayram ikramiyesi gündeme geldi. Milyonlarca asgari ücretli çalışanlar ise maaşlarına zam yapılıp yapılmayacağı konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte asgari ücret tarafında zam bekleniyor. İşte tüm detaylar...

ASGARİ ÜCRETLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ!

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte maaş gelişmeleri ve beklentileri devam ediyor. Kısa bir süre önce alınan karar ile birlikte zamlanan en düşük emekli maaş miktarı 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltildi. Diğer yandan senede 2 kere ödenen bayram ikramiyelerinde de güncelleme yapıldı.

Bayram ikramiyeleri yılda 2 kere sadece emekli vatandaşlara yapılan bir ödeme olarak biliniyor. 2022 yılı ile birlikte 1.100 TL olan emekli bayram ikramiyesi seçim öncesinde güncellenerek 2 bin TL'ye yükseltildi. Her ay artış gösteren enflasyon ile birlikte bayram ikramiyesinde beklenen zam geldi.

Seçim öncesinde hem emekli maaşlarının hem de bayram ikramiyelerinin zamlandığı belirtilirken bayram ikramiyesine dair net bir açıklama bekleniyor. Bayram ikramiyesinin bu kez hedefinde ise asgari ücretli çalışanlar bulunuyor. Asgari ücretli vatandaşlara bayram ikramiyesi verilmesi iddia edilirken milyonlarca çalışan tarafından araştırma konusu oldu.

9xbfrb-x-wc8k.jpg

ASGARİ ÜCRET ZAMMI GELECEK Mİ?

2023 yılı ile birlikte en çok merak edilen sorulardan birisi olan asgari ücret ara zammına dair araştırmalar sürüyor. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye yükseltilmesiyle ve bayram ikramiyelerinin 2 bin TL'ye yükseltilmesiyle gözler asgari ücrete çevrildi.

Yaşanan gelişmeler ile birlikte asgari ücret zammına dair açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile birlikte 2023 yılının Temmuz ayı ile birlikte asgari ücrete gerekmesi halinde zam yapılacak.

0x0-evde-bakim-maasi-yatan-iller-16-ocak-2023-evde-bakim-maasi-ne-zaman-yatacak-ne-kadar-oldu-1673839089627.jpg

ASGARİ ÜCRETLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ALIYOR MU?

Bayram ikramiyesinin sadece emekli vatandaşlara ve kamuya verilmesi ile birlikte asgari ücretli çalışanlar da gündeme geldi. Yılda 2 kere, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlara verilen bayram ikramiyesi maaşa ek olarak hesaplara yatırılıyor.

2022 yılı ile 1.100 TL olan bayram ikramiyesi enflasyon farkı nedeniyle 2023 yılında 2.000 TL'ye yükseltildi. Fakat bayram ikramiyesinden asgari ücretli çalışanlar faydalanamıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN