Asgari ücretlinin dar günleri bitiyor... Asgari ücret 20 bin TL'yi geçecek iddiası: Net rakam kulislerden sızdırıldı

Asgari ücretlinin dar günleri bitiyor... Asgari ücret 20 bin TL'yi geçecek iddiası: Net rakam kulislerden sızdırıldı

Milyonlarca asgari ücretli çalışan bu sene asgari ücrete zam gelmeyeceği haberiyle yıkılmıştı. Lakin bazı iddialar kapsamında asgari ücretin 20 bin lirayı aşacağı gündeme geldi. Kulislerden sızan bu bilgi vatandaşların tarafında merak uyandırdı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik kriz, Türkiye’de de yankılarını göstermeye devam ediyor. Bir yandan yüksek enflasyon bir yandan hayat pahalılığı vatandaşları oldukça zorlarken, geçtiğimiz aylarda asgari ücrete ara zam gelmeyeceğine ilişkin yapılan açıklamalar vatandaşları daha büyük bir buhrana sürükledi. Lakin son günlerde günü küme düşen iddialar kapsamında asgari ücrete Temmuz ayında ara zam yapılacak.

p-1.jpg

20 BİN LİRAYI GEÇECEĞİ İDDİA EDİLDİ

Haberler.com'da yer alan habere göre, Ankara kulislerinde milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren bir iddia dolanıyor. Edinilen bilgilere göre Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılması gündeme geldi. Eğer ki ekonomi yönetimi Haziran sonuna kadar zam yapmazsa asgari ücretin gerçek alım gücü 13 bin 558 liraya kadar düşecek. Öte yandan Temmuz ayında ara zam yapıldığı takdirde asgari ücretin en az 21 bin 320 TL seviyesine çıkarılacağı iddia ediliyor.

p-2.jpg

2024 yılında net asgari ücret 49 artışla 17.002 liraya yükselmişti. Buna bağlı olarak asgari ücretin işverene maliyeti de 7.741 lira artarak 23.502 liraya ulaşmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN