Asgari ücrette son düzlük! Çalışanlar nefesini tuttu... Yeni rakam bu hafta açıklanacak...

Asgari ücrette son düzlük!  Çalışanlar nefesini tuttu... Yeni rakam bu hafta açıklanacak...

Asgari ücret için son bir hafta verildi! Yeni asgari ücret bu hafta açıklanacak. Milyonlarca çalışan nefesini tutarken, asgari ücret için yeni rakam merak konusu oldu. Peki, asgari ücret ne kadar olacak? İşte asgari ücrette son düzlük...

2024 yılında geçerli olacak asgari ücret için son haftaya giriş yapıldı. Ocak ayında duyurulacak zam hakkında tahminler yeniden gündeme yerleşti. Nihai kararın üçüncü toplantıyla beraber açıklanması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETTE SON DÜZLÜK

Türkiye'de bulunan 7 milyon asgari ücretli çalışanın gözü kulağı yapılacak zam açıklamasına dikildi. Sadece asgari ücretlileri değil tüm toplumu ilgilendiren bu karara dair süreç yılın son haftasında heyecanını katlıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapılan 2 toplantının üzerine, son bir toplantının kaldığı işaret edildi.

1604229.webp

BU HAFTA AÇIKLANACAK

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için taraflar arasında tartışmalar sürüyor. İşçi ve işveren tarafının büyük bir önem sağladığı toplantılarda, bir aşamanın üzerinden geçildiği belirtildi. Nihai karar için bu hafta açıklama gelmesi bekleniyor. Asgari ücrette zammın yüzde 50 seviyelerinde olacağına dair açıklamalar geldi.

TRThaber.com tarafından paylaşılan bilgilere göre, asgari ücret süreci hakkında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, asgari ücretin enflasyon karşısında ezilmeyeceğini öne sürdü. Alım gücünü artırılarak, işçi ve çalışanlara müjdeli haber iverdi. Üçüncü görüşmeyi işaret eden Akbaşoğlu, bu hafta içerisinde yeni rakamların duyurulacağını öne sürdü. Pazartesi gününden cuma gününe kadar belli olacağını paylaştı.

209924.jpg

YÜZDE 50 ZAM

Asgari ücretin günümüzde 11.400 TL olduğu biliniyor. Açıklamalara göre, asgari ücrette yüzde 50 oranında zam bekleniyor. Yüzde 50 oranında zam yapılması halinde yeni yılda asgari ücret 5.700 TL zamla 17.100 TL'ye yükselecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN