Asgari ücrette zam pazarlığı başlıyor! İşte olası rakamlar

Asgari ücrette zam pazarlığı başlıyor! İşte olası rakamlar

Asgari ücreti belirleme süreci devam ediyor. İlk toplantısını 11 Aralık'ta yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yarın ikinci toplantısını yapacak. Pazarlık açısından önem taşıyan bu toplantıda, temel ekonomik veriler konuşulacak. İşte asgari ücrete yapılması olası zam oranları...

Asgari ücreti belirleme süreci devam ediyor. İlk toplantısını 11 Aralık'ta yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yarın ikinci toplantısını yapacak. Pazarlık açısından önem taşıyan bu toplantıda, temel ekonomik veriler konuşulacak. İşte olası zam oranlarına göre yeni asgari ücret hesaplaması...

Milyonlarca çalışanı, emekli ve memuru ilgilendiren yeni asgari ücret rakamıyla ilgili çalışmalar devam ediyor.

11 Aralık’ta yapılan ilk toplantının ardından asgari ücret belirleme aşamalarındaki takvim oluşturularak, yapılan çalışmalar paylaşıldı.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını yarın yapacak. Pazarlık çerçevesi açısından önemli olan bu toplantıda, temel ekonomik veriler konuşulacak.

Yarınki toplantıda, Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinin ekonomik veri ve raporları komisyonla paylaşması bekleniyor.

Asgari ücrette henüz net bir rakam belirlenmezken, işçi ve işveren tarafı daha sonra pazarlığa başlayacak.

biiii.jpg

BAKAN IŞIKHAN: ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, komisyonun ilk toplantısının açılışında çalışanların enflasyona ezdirilmeyeceği sözlerini tekrarlamıştı.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücrete gelecek zam oranlarına göre oluşacak net ve brüt rakamlar şöyle

Yüzde 35’lik zamda asgari ücret 15 bin 392 TL
Yüzde 40’lık zamda 15 bin 962 TL
Yüzde 45’lik zamda 16 bin 532 TL
Yüzde 50’lik zamda 17 bin 103 TL
Yüzde 55’lik zamda ise 17 bin 673 TL olacak.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Asgari ücret 11 bin 402 TL. Zam oranının aralık sonuna kadar belirlenmesi gerekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN