İktidardan asgari ücret açıklaması: 2024 zammı, yaşam standartlarını artıracak! Milyonlar bu haberi bekliyor

İktidardan asgari ücret açıklaması: 2024 zammı, yaşam standartlarını artıracak! Milyonlar bu haberi bekliyor

Türkiye'de özel sektörde çalışanların yarısının maaşı olan asgari ücrete, 2024 yılında ne kadar zam yapılacağı merakla beklenirken AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, asgari ücret ve memur emeklisi maaşı zammıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Muhammet Emin Akbaşoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen ekonomik düzenlemeler içeren torba yasa teklifinin, önümüzdeki hafta Genel Kurul'da görüşülmeye başlanacağını belirterek, "Birçok maddeyi ihtiva ediyor. Kamuoyunun birçok beklentisini de karşılayacak nitelikte. Hem fahiş fiyat mücadele konusunda hem de çalışan emeklilerin 5 bin TL alabilmelerine ilişkin düzenlemeyi de içeren bir kanun teklifi" dedi.

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM YAPILACAK 2024?

Muhammet Emin Akbaşoğlu, asgari ücret görüşmeleriyle ilgili olarak şunları söyledi:

"Bugüne kadar hiçbir zaman çalışanlarımızı, emeklilerimizi enflasyona ezdirmedik. Aralık ayı içeresinde bütün işçi kardeşlerimizle ilgili alım gücünün artırılacağı bir sonucu hep beraber göreceğiz. 2024 Ocak ayı başında ortaya konacak enflasyonun oranları da dikkate alınmak suretiyle bütün memur emeklilerimizin yaşam standartlarını artıracak bir zammı kamuoyuyla paylaşacağız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN