ASHB'dan milyonlarca aileyi sevindirecek yeni destek paketi açıklandı! 2 bin 500 TL ödenecek karşılıksız destek ödemesi yapılacak! Dar gelirli aileler e-devletten hemen başvurun ödemenizi alın

ASHB'dan milyonlarca aileyi sevindirecek yeni destek paketi açıklandı! 2 bin 500 TL ödenecek karşılıksız destek ödemesi yapılacak! Dar gelirli aileler e-devletten hemen başvurun ödemenizi alın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca yapılan yeni açıklamada dar gelirli ailelere 900-2.500 TL arasında doğal gaz yardımı yapılacağı açıklandı. Peki, doğal gaz yardımı başvuru şartları nelerdir? Başvurular nereden ve nasıl yapılacak? İşte detaylar...

Kış ayının gelmesiyle birlikte birçok vatandaş, doğal gaz desteklerinin başlayacağı tarihi araştırmaya başladı. Bu noktada beklenen açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan geldi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada bu sene ihtiyaç sahibi ailelere 900 ila 2.500 TL arasında doğal gaz desteğini verileceği açıklandı.

DOĞAL GAZ DESTEĞİ BAŞVURULARI NEREDEN YAPILACAK?

Doğal gaz desteğinden yararlanmak isteyenler başvurularını e-Devlet sisteminden yapabilecekler. E-Devlet'te yer alan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 'Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti' ekranı üzerinden gerekli bilgilerini giren vatandaşlar başvuru işlemlerini tamamlamış olacak. Başvurusu kabul edilen vatandaşların PTT şubesine giderek faturalarını vermeleri gerekiyor.

KİRACILARI DA KAPSIYOR

Önceki dönemlerde yardımdan faydalanamayan kiracılar bu yıl yardım kapsamına alında. Doğal gaz yardımı almak isteyenlerin kişi bayı aylık gelirinin 1.833 TL'yi geçmemesi gerekiyor. Dört kişilik bir ailede aylık toplam gelir 7.330 TL'nin altında olduğunda bu kişiler de başvuruda bulunabiliyor.

 doğal gaz yardımı

SAĞLIK SORUNU OLAN VATANDAŞLAR EK ÖDEMEDEN YARARLANACAK

Kronik rahatsızlığı olanlar ya da makineye bağlı yaşayanlar için ek ödeme imkanı sunuluyor. Başvurusunda hastalığını gösterir raporunu sisteme giren vatandaşlar belirlenmiş olan desteğin %5'ini fazlasıyla alacak.

BAŞVURU ŞARTLARI

- T.C vatandaşı olunması

- Doğalgaz arzının sağlandığı bölgede ikamet etmek

- İkamet adresinde ön ödemeli veya faturalı sayaca bağlı doğalgaz aboneliği olması

- Doğalgaz faturasının mesken adresi kayıtlı olması

- Başvurusu sahibiyle ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hak sahipliğine karar verilmeli

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN