Avlar düştü, ucuza yeme devre bitti! O balığın fiyatı 2 katına çıktı: Tezgahın yanından geçtiğinizle kalacaksınız

Avlar düştü, ucuza yeme devre bitti! O balığın fiyatı 2 katına çıktı: Tezgahın yanından geçtiğinizle kalacaksınız

Balık avlarının düşmesi fiyatları da etkiledi. O balığın fiyatı 2 katına çıktı! İşte, tezgahlardaki son durum…

Balık sezonunun açıldığı ilk günden bu yana bolca avlanan hamside avların düşmesi fiyatların artmasına neden oldu. Trabzon Balıkçı Hali’nde birkaç gün öncesine kadar kilosu 35 liradan satılan hamsi şimdi 60-70 liraya çıktı. Balıkçılar ise hamsi avının 3/1 azaldığını söyledi.

HAMSİ FİYATLARI

Hamsideki fiyat artışıyla ilgili konuşan balıkçı Emin Avcı, "Hamsinin şuanda fiyatı 60-70 TL. Daha önce fiyatı ise 3 kilo 100 TL, 40-50 TL idi iki üç günden beri fiyatlar biraz daha pahalandı.

hamsi-fiyatlari-1.jpg

Hamsi avı giderek azalıyor. Daha az gelmeye başladı, bol günler artık geride kaldı. Sezonun bitmesine çok var ama hamsinin bol geleceğini tahmin etmiyorum zaten Şubat ayından sonra hamsinin lezzeti kaçıyor. Fiyatı ilk kez yükseldi kasası 750- 800 TL civarında daha önce 350-500 TL idi. Fiyatlarımız, hamsi 70 TL, sargan 200-250 TL, istavrit 50-60 TL, mezgit 150-250 TL, çupra 200 TL, levrek 200 TL, somon 150 TL, torik tanesi 900-100 TL" ifadelerini kullandı.

hamsi-fiyatlari-2.jpg

HAVALARIN SERTLİĞİ HAMSİYİ AZALTTI

Geçtiğimiz günlerde havaların sert olmasının hamsi fiyatlarını olumsuz etkilediğini söyleyen bir başka balıkçı esnafı Hemmet Örseloğlu da şunları aktardı:

"Pazar gününden beri havalar biraz sert esti, o günden beri hamsinin fiyatı tavan yaptı. Sezonun ilk gününden beri hamsi bol çıkmaya başlamıştı havaların sertliğinden dolayı artık yavaş yavaş azalmaya başladı. Dört gün önce 3 kilosunu 100 TL'ye satıyorduk şimdi 70 TL'ye çıktı. Diğer çeşitlerimizde havaların sertliğinden dolayı fiyatı biraz yükseldi. 75 TL'ye sattığımız mezgiti şimdi 125 TL'ye satıyoruz. istavirti 50 TL'ye satıyorduk şimdi 70 TL'ye satıyoruz. Sezonun ilk gününden bu zamana kadar çok bol çeşit çıktı, artık durulmaya başladı"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN