Avrupa'nın dev bankası, dolar/TL kurunun bu yıl göreceği zirveyi açıkladı! TL'nin değer kaybı beklenenden hızlı sürüyor

Avrupa'nın dev bankası, dolar/TL kurunun bu yıl göreceği zirveyi açıkladı! TL'nin değer kaybı beklenenden hızlı sürüyor

HSBC, yıl sonu dolar/TL kuru tahminini yukarı yönlü revize etti. Ünlü bankanın raporunda, TL'nin değer kaybının beklenenden daha hızlı devam ettiği belirtildi. İşte detaylar...

Merkez Bankası, son dönemde artan döviz talebine yönelik hamleler yaparken, yabancı kurumlar da dolar/TL kuru tahminlerini güncellemeye başladı.

DOLAR SEÇİMDEN SONRA NE KADAR OLACAK 2024?

Son olarak İngiltere merkezli çok uluslu yatırım bankası HSBC'den gelen analizde Dolar/TL tahmini yukarı yönlü revize edildi.

Aralarında Murat Toprak'ın da bulunduğu HSBC stratejistlerinin 6 Mart 2024 tarihli raporlarına göre, HSBC 2024 yılı için dolar/TL tahminini 33'ten 36'ya TL'ye kadar çıkardı.

DEĞER KAYBI BEKLENENDEN DAHA HIZLI

HalkTV'de yer alan habere göre, bankanın analizinde değer kaybının beklenenden daha hızlı olduğuna dikkat çekildi. Raporda yeni tahminin Merkez Bankası'nın TL'de reel değerleme beklentisine dayandığına yer verildi.

HSBC stratejistlerine göre, Türk lirasının değer kazanması Merkez Bankası'nın enflasyon hedeflemesi kapsamında bir ara hedef haline geldi.

Türk lirasının reel olarak değer kazanma olasılığının yüzde 10 civarında olduğu varsayılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN