Karı kocadan 100 milyon dolarlık vurgun! Evini arabasını satan da var bütün birikimini yatıran da...

Karı kocadan 100 milyon dolarlık vurgun! Evini arabasını satan da var bütün birikimini yatıran da...

Ankara'da güneş enerjisi üretimi ve gayrimenkul alım satımıyla yüksek kar vaadiyle binlerce kişi dolandırıldı. Mağdurlar, yaklaşık 100 milyon dolarlık bir vurgunla karşı karşıya. Mağdurlar arasında evini arabasını satan da var, bütün birikimini yatıran da.

Gayrimenkul şirketi 2020-2021 yılları arasında sosyal medya reklamlarıyla 50 bin üye topladı. Şirketin üyelerden "Kar payı ortaklığı" adı altında 100 milyar dolar topladığı iddia ediliyor. Paralar kripto para olarak şirkete aktarıldı. Bir süre sonra kar payı ödemeleri durduruldu. Paralarını soran mağdurlar şirket yöneticileri tarafından tehdit edildiklerini de öne sürdü.

İFADEYE GİTMEDİLER

20 mağdur, Şubat ayında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Suçlamalar arasında "örgüt kurma", "dolandırıcılık" ve "tehdit" yer alıyor. Şirket sahipleri hakkında ifade çağrısı yapılmasına rağmen, şirketin sahibi G.C.Ç. ve eşi A.Ç.'nin, "yönetici"ler G.A., H.Ç. ve N.A.'nın ifade vermeye gitmediği belirtildi.

ddddd.jpg

ARABASINI EVİNİ SATANLAR VAR

Mağdurların avukatı İbrahim Paşa Yeşiltaş 1,5 aydır herhangi bir işlem yapılmadığını ve mağdurların parasının eridiğini ifade etti. Mağdurlar arasında evini arabasını satan da var, bütün birikimini yatıran da.

Mağdurlar, aile bireyleri olan şirket yetkililerinin Çiftlik Bank gibi saadet zinciri mantığıyla kendilerini dolandırdığını belirterek, şirket sahibi karı kocanın yakalanmasını ve paralarını geri almayı istiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN