Aylık değil saatlik rekor tazeliyor! En uygun altın nereden alınır? Semtlere göre fiyat farkı 150 liraya kadar çıktı

Aylık değil saatlik rekor tazeliyor! En uygun altın nereden alınır? Semtlere göre fiyat farkı 150 liraya kadar çıktı

Son zamanlarda altın fiyatlarında ciddi artışlar yaşanırken altın resmen aylık değil saatlik rekor tazeliyor. Altın almak isteyen vatandaşlar ise en uygun altını nereden alabileceklerini araştırırken semtlere göre fiyat farklarının yaşandığı öğrenildi. Peki en uygun altın nereden alınır? İşte konuya ilişkin detaylar…

Altın fiyatları her geçen gün kendi rekorunu kırarak rekor tazelemeye devam ederken vatandaşlar ise en uyguna nereden altın alabileceklerini araştırıyor. Öte yandan ECB ve FED more tarafından bir faiz indirimi beklentisi varken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası brüt rezervlerinde ise azalma yaşanıyor. Bu durum karşısında altın fiyatlarının ise dur durak bilmemesi vatandaşları endişeye sürüklüyor.

altin.jpg

EN UYGUNA ALTIN NEREDEN ALINIR?

Ons altın fiyatları son zamanların en yüksek seviyelerinde kendini gösterirken ABD Merkez Bankası başkanı Jerome Powell, akşam son yaptığı açıklamalarla faiz indirimi beklentilerini kuvvetlendirmiştir. Bununla beraber altının ilerleyen günlerdeki gidişatı merak konusu olurken son 5 ayın en büyük haftalık artışını ise kaydetmeyi başardı.

Öte yandan altın fiyatları her ne kadar televizyonlarda veya internet sitelerinde aynı gösterilse de bazı kuyumcular arasında minimum farklarla satılabiliyor. Öyle ki Kapalıçarşı kuyumcuların altın sattıkları fiyat ile mahalle arasındaki kuyumcuların sattıkları altın fiyatı aynı olmuyor. Genellikle Kapalıçarşı’da altın fiyatları daha yüksekten vatandaşlara sunulurken bazı kuyumcular uygun fiyatları sıralıyor. Dolayısıyla birkaç kuyumcu gezerek en uyguna satanı tercih etmeniz sizin için daha karlı bir işlem olacaktır.

altin2.jpg

SEMTLER ARASI FARKLILIK SÖZ KONUSU

Halk TV’de yer alan habere göre, dün Kuyumcukent’te 3 bin 773 TL’den, Kapalıçarşı’da 3 bin 820 TL’den işlem gören çeyrek altın, aynı gün İstanbul’un farklı ilçelerindeki kuyumcularda 3 bin 900 TL’yi aştı.

Kuyumcukent esnafı Veysi Amcalar, altın fiyatlarında oynaklığın olmadığı dönemlerde lokasyonuna göre 50-60 lira arasında değişen bu farkın son günlerde ilk kez 100 lirayı aştığını, hatta lokasyona göre 150 liraya kadar çıktığını söyledi.

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık, “Semt kuyumcularıyla çarşı arasındaki makas doğal, ancak son günlerde bu makas açıldı. Altının ons fiyatı bir saat içinde aşırı inip çıktığı için kuyumcular da makası açık tutuyor. Çünkü satınca yerine koyabilirler mi koyamazlar mı emin olamıyorlar” diye konuştu.

altin3-001.jpg

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları:

  • Gram altın: 2.345,99 lira
  • Çeyrek altın: 3.624,21 lira
  • Yarım altın: 7.248,43 lira
  • Cumhuriyet altını: 14.453 lira
  • Gremse altın: 38.994,00 liradan satılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN