Babacan'dan asgari ücret açıklaması: Enflasyonla mücadele edilmediği için kızgınım

Babacan'dan asgari ücret açıklaması: Enflasyonla mücadele edilmediği için kızgınım

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, asgari ücrete yüzde 49 oranında zam yapıldığını belirterek asgari ücretin 17 bin 2 TL olduğunu açıkladı. 1 Ocak 2024'ten itibaren geçerli olacak asgari ücretin ardından açıklama yapan DEVA Partisi Lideri Babacan, Asgari ücret düşük açıklandığı için değil enflasyonla mücadele edilmediği için kızgınım. Bile isteye ülkemizi kronik enflasyon dönemine soktukları için kızgınım." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücreti açıkladı. 1 Ocak 2024'ten itibaren asgari ücret yüzde 49 oranında zam ile 17 bin 2 lira olacak. Bu rakamın 700 lirası asgari ücret desteği olarak belirlendi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesabından 15 yıl önce yaptığı bir konuşmasını alıntılayarak asgari ücrete ilişkin açıklama yaptı. Babacan, "Asgari ücret düşük açıklandığı için değil enflasyonla mücadele edilmediği için kızgınım. Bile isteye ülkemizi kronik enflasyon dönemine soktukları için kızgınım." dedi.

Babacan'ın paylaşımı şu şekilde:

"Asgari ücret düşük açıklandığı için değil enflasyonla mücadele edilmediği için kızgınım. Bile isteye ülkemizi kronik enflasyon dönemine soktukları için kızgınım. “Günün birinde birileri gelip de…” demişim. Gelip her şeyi mahvettiler."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN