Bakan Göktaş açıkladı: Ödemeler başladı

Bakan Göktaş açıkladı: Ödemeler başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara sunulan doğalgaz tüketim desteği, 2023 yılında düzenli sosyal yardım programlarına dahil edilmişti. Bu kapsamda, 2023-24 kış döneminde ihtiyaç sahibi 383 bin haneye toplam 304 milyon TL ödeme yapılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yeni yılın ilk ödemelerinin başladığını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelere yönelik hayata geçirilen Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği’nde yeni yılın ilk ödemelerinin başladığını duyurdu.

DESTEKTEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Doğalgaz tüketim desteğinden yararlanabilmek için başvuru sahibinin belirli kriterleri sağlaması gerekiyor.

O kriterler şöyle

-Türk vatandaşı olmak

-e-Devletten destek programına başvurmak

-Doğal gaz arzı sağlanan ilçede ikamet etmek

-İkamet adresinde doğalgaz aboneliği bulunması

-Faturanın mesken abone grubuna ait olduğunu ilişkin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi

DESTEK TUTARI NASIL HESAPLANIR?

Doğalgaz tüketim desteğinden yararlanmak isteyen hak sahipleri, e-Devlet üzerinden başvurularını yapabiliyor. Başvurular onaylandıktan sonra, hak sahipleri PTT şubelerine giderek faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabiliyor. Ön ödemeli sayaç kullananlar için de destek miktarı kartlarına yansıtılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN