Bakan Nebati'den ilk kez asgari ücret rakamı! 'Ne verilse hakkıdır' diyerek rekor rakam talep etti: Çok konuşulacak asgari ücret açıklaması!

Bakan Nebati'den ilk kez asgari ücret rakamı! 'Ne verilse hakkıdır' diyerek rekor rakam talep etti: Çok konuşulacak asgari ücret açıklaması!

Aralık ayı ile birlikte asgari ücret hakkındaki tartışmalar da alevlendi. 14 Aralık 2022 tarihinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu iki kez bir araya gelecek. Toplantıda asgari ücret için rakamlar ilk kez konuşulacak. Toplantı öncesinde açıklama yapan Bakan Nebati,“Asgari ücretliye de, memura da, emekliye de ne verilse haklarıdır” açıklamalarında bulundu. İşte asgari ücret hakkında merak edilen tüm detaylar…

Bir süredir asgari ücret tartışmaları devam ederken milyonlarda açıklanacak olan yeni rakamları dört gözle bekliyor. 2023 yılında asgari ücretin ne kadar olacağı en çok tartışılan konular arasında yer alıyor 14 Aralık’ta Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci kez bir araya gelecek. Toplantıda ilk kez rakamlar konuşulurken vatandaşlar da yapılan açıklamaları yakından takip ediyor. İşte asgari ücret hakkında merak edilen tüm detaylar…

14 ARALIK'TA TOPLANIYOR

Asgari ücret zamları için hükümet, işçi ve işveren bir kez daha bir araya geliyor. 14 Aralık Çarşamba günü Asgari Ücret Tespit Komisyonu yeni rakamları konuşmak için tekrardan bir araya gelecek. İkinci toplantı kapsamında ekonomik veri ve raporların komisyonda paylaşılması ve zam pazarlığının yapılması bekleniyor.Ocak 2023’te yapılacak olan zamlarla birlikte Asgari ücretin 7500 TL ile 8500 TL arasında olması gündemde yer alıyor.

asgari ücret ne kadar olacak

İLK DEFA RAKAMLAR KONUŞULACAK

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte Türkiye İstatistik Kurumu temsilcileri ekonomik veri ve raporların komisyonda paylaşılacağı toplantıda yer alacak. Taraflar ilk kez rakamları konuşurken komisyonda işçi kesimini temsil eden TÜRK-İŞ, gelir vergisi tarifesi için çalışanların lehine ve sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması için toplantıda yer alacak. Gerçekleşecek toplantının ardından asgari ücret zamlarının da netleşmesi bekleniyor.

BAKAN NEBATİ AÇIKLADI

Asgari ücret zammı ile ilgili açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Ekonomi Gazetesi’ne konuştu. Asgari ücret zammının enflasyon üzerindeki etkisini vurgulayan Bakan Nebati, asgari ücret artışının Temmuz ayı ile birlikte %95'i bulduğunun altını çizdi. 2022 yılını yüzde 65 enflasyonla geride bırakılacağını söyleyen Bakan Nebati, asgari ücret artışının enflasyona 30 puan fark atacağını dile getirdi.”Asgari ücretliye de, memura da, emekliye de ne verilse haklarıdır.”sözlerini dile getiren Bakan Nebati, dar gelirliye, fakir fukaraya vermenin bereket getirdiğini aktardı. Bakan Nebati, asgari ücret zammının enflasyonu fazla etkilenmesine neden olacak bir yol izlendiğini belirtti.

asgari ücret tartışmaları devam ediyor

KAVCIOĞLU ASGARİ ÜCRETİN ENFLASYONA ETKİSİNİ AÇIKLADI

Geçtiğimiz günlerde Bu konu üzerinde değerlendirmelerde bulunan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, “Enflasyonu çok yüksek bazda etkileyen bir yapı söz konusu değil. Yüzde 30 üzerinde asgari ücret zammı verildiği dönemlerde yüzde 8,5 gibi bir enflasyon oluştu.”dedi.

ASGARİ ÜCRET HAKKINDA KİM NE DEDİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan anket kapsamında asgari ücreti 7.845TL olarak gündeme geldiği belirtildi. CHP 2023 yılı için asgari ücretin 10.128TL olmasını isterken İYİ Partiyi ise 9.600TL önerisinde bulundu.TÜRK-İŞ ise masaya 7.785TL ile otur olacağını vurguladı.Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) 2023 yılında asgari ücretin 13.200 TL olacağını açıkladı. TİSK ise herkesin mutabık olacağı bir rakama razı olduklarının altını çizdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN