Balık fiyatları arttı almak zorlaştı: Gelen zam alım gücüne yansıdı

Balık fiyatları arttı almak zorlaştı: Gelen zam alım gücüne yansıdı

Gırgır ve troller için 15 Nisan'da başlayan av yasağı, tezgahlardaki balık çeşitliliğini azalttı ve fiyatları yükseltti.

Çanakkale Boğazı ve uluslararası sularda 15 Nisan itibarıyla başlayan gırgır ve troller için av yasağı, balık tezgahlarında çeşitliliği azalttı ve fiyatları artırdı. Balıkhane esnafı Hasan Doğuş Tunç, bu durumu değerlendirirken, "Bu balık çıkmıyor anlamına gelmiyor. Balık çıkıyor ama neye yansıdı? Fiyatlara, milletin alım gücüne yansıdı" dedi.

'FİYATLAR MİLLETİN ALIM GÜCÜNE YANSIDI'

Tunç, av yasaklarının ardından balık fiyatlarındaki artışa dikkat çekerek, "Nisan 15'te av yasaklarının başlamasından dolayı tezgahlarda balık çeşitliliği bir nebze de olsa azaldı. Bu balık çıkmıyor anlamına gelmiyor. Balık çıkıyor ama neye yansıdı? Fiyatlara, milletin alım gücüne yansıdı" ifadelerini kullandı.

Esnafların fiyatlar konusundaki endişelerini dile getiren Tunç, şunları söyledi:

Yasaklardan önce, Nisan 15'ten önce kilosunu iriliğine göre 90, 100, 120 liraya kadar sattığımız istavritin fiyatı ikiye katladı, 200 lira, 220 lira oldu. Ondan sonra iriliğine göre sardalya balığı 70, 80, 100 liraları, 150 liraları gördü. Bundan sonra bu süreç böyle devam eder. Biraz daha havaların randımana girip balık akımının kuvvetlenmesine kadar bu şekilde devam eder. Tezgahlar balıksız kalmaz. Sadece biraz daha fiyatlara yansır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN