Balık tezgahları dolup taştı: Hamsi sezona 150 TL'den başladı

Balık tezgahları dolup taştı: Hamsi sezona 150 TL'den başladı

Av yasağının bitmesiyle sezonun ilk balıkları taze taze tezgahtaki yerlerini aldı. Bol görülen hamsinin kilosu 150 TL'den daha seyrek görülen palamutun tanesi 80 TL'den satılmaya başlandı. Hamsinin kilosunun ilerleyen günlerde 100 TL'ye kadar düşmesi bekleniyor.

15 Nisan’da başlayan denizlerde av yasağı, 1 Eylül itibariyle sona erdi ve Türkiye'nin dört bir yanında ağlar denize atıldı. Balıkçıların avdan dönmesiyle Karaköy’deki Balıkçılar Çarşısı hareketliliğin yaşandığı yerlerden biri oldu.

Balıkçılar ilk avda daha çok istavrit ve hamsinin yakalandığını belirtirken palamut ise seyrek görüldü. Hamsi kilosu 150 TL'den, palamutun tanesi 80 TL'den tezgahtaki yerini aldı.

Havaların soğumasıyla bollaşan balıkların fiyatları düşürmesi bekleniyor.

7653246.jpg

'BALIK AZ GELİNCE FİYATI YÜKSEK OLDU'

Pazardaki balıkları inceleyen Muharrem Pekdoğan isimli vatandaş, “Hamsi 150 TL, diğer balıklar henüz gelmemiş. Zaman zaman çoğaldığında bakacağız. Hamsi yiyoruz, başka ne yiyelim. Hamsi çok güzel. En çok tavada kızartmasını severim. 150 TL şu an için normal ama daha da bollaşınca canlı canlı gördüğümüzde alacağız” dedi.

Pazarın eski balık satıcılarından Savaş Düzenli, “Satışlar şu an ilk güne göre az ama ilerleyen saatlerde çoğalabilir, bekliyoruz. Fiyatlar ilk güne göre biraz yüksek. Balık az geldi, az gelince de biraz yüksek oldu ama bir iki güne kalmaz rölantiye girer. Hamsi 150 TL, uskumrunun kilosu 100 TL. Mezgit var, tekir var, dil var; bunların kilosu 350 TL. Palamudun tanesi 80 TL. Levrek, çupra 80 TL tanesi. Bu sene belki palamut az satacağız ama lüfer ve çinekop ile vatandaşın yüzünü güldürebiliriz” diye konuştu.

HAMSİNİN 100 TL'YE KADAR DÜŞMESİ BEKLENİYOR

Pazardaki bir başka balık satıcısı Samet Balyemez de, “Şükür Allah’a. İlk kez açtığımız için normal ama inşallah yarın biraz daha müşteri potansiyeli olur, balık fiyatları düşer. Şu an ilk sezon olduğu için hamside 150 TL normal. Hamsinin fiyatı 150 TL, bir kiloyu iki kişi yese 75 TL. Bugün bir sandviç yesen 100 TL. Ama biz 100 TL’ye kadar düşmesini bekliyoruz. Geçen sene palamut vardı, ondan önceki sene lüfer bol oldu. Geçen sene de palamut oldu, lüfer olmadı. Bu sene de hamsi var, palamut daha az gelecek” şeklinde konuştu.

7653245.jpg

BİR KİLO KIYMA FİYATINA İKİ KİLO HAMSİ

Bu yıl tezgahlara 150 TL’den çıkan hamsi, kıyma ile karşılaştırıldı. Bu yıl bir kilo kıyma parasına iki kilo hamsi alınabilirken geçen yıl 139 liraya satılan bir kilo kıyma ile kilosu ortalama 40 lira olan hamsiden dört kilo alınabiliyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN