Bankalar Birliği dolar tahminini açıkladı duyan döviz bürosuna koştu! Bu kadarını kimse beklemiyordu

Bankalar Birliği dolar tahminini açıkladı duyan döviz bürosuna koştu! Bu kadarını kimse beklemiyordu

Yatırımcıların merakla beklediği dolar tahmini paylaşıldı. Bankalar Birliği tarafından duyurulan tahmini duyanlar soluğu döviz bürosunda alıyor. O rakamı işaret etmesiyle birlikte şaşkınlık büyüdü. İşte Bankalar Birliği'nin dolar tahmini...

Dolar kurunda merak edilen tahminlerden birisi de Bankalar Birliği'nden geldi. Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar o rakamı işaret etti. Ayrıca kurun bu sene enflasyondan fazla artmayacağına da değindi.

ENFLASYONDAN FAZLA ARTMAYACAK

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar, katıldığı toplantıda ekonomi ve bankacılık sektörünü konu aldı. Gelişmelere dair değerlendirmelerini paylaşan Çakar, dolar kuru için tahmini de duyurdu. Yıl sonu tahmininde bulunarak, dolar kurunun bu yıl enflasyondan fazla artmayacağını da dile getirdi.

turkiye-bankalar-birligi-baskani-cakar-kredi-kartlarina-taksit-azaltma-ve-limit-kontrolu-gibi-onlemler-beklenebilir-9pkh.jpg

YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİ

Enflasyon tahminlerini paylaşan Çakar, 2024 yılı için yüzde 40 - 45 seviyelerini işaret etti. Mayıs ayı itibariyle enflasyonun zirve yapacağını ifade ederek, mevcut politikalarda acele edilmemesi gerektiğini söyledi. Enflasyonun yapıcı olmadan, kalıcı hale gelmeden düşürülmesi gerektiğini söyleyerek, dikkatli olunması ve politikaların daha da olgunlaştırılarak devam edilmesinin önemini anlattı.

2024 senesinin bir restorasyon ve normalleşme yılı olduğunu söyleyen Çakar, 2025 yılını satın almak için 2024 yılını kullanmak gerektiğini söyledi. 2025 yılında bir atlama ve sıçrama yapabilmek adına 2024 yılında adımlarının atılması gerektiğinin altını çizdi.

s-c0030ece1973b80a754617b0c5d87c6a6b5320b8.webp

DOLARDA O RAKAMI İŞARET ETTİ

Alpaslan Çakar, 2025 yılı için enflasyonun OVP'de yüzde 15 seviyelerinde tahmin edildiğini söyledi. Yetkililerin kararlı duruşuyla beraber bu seviyelerin yakalanabileceğini ifade etti.

Kredi büyümesinde 2024 yılında yüzde 40 civarında tahminlerini paylaşırken, dolar için o rakamı işaret etti. Dolar kurunun enflasyondan daha fazla artmayacağını söyleyen Çakar, 2024 yılının sonunda 39 - 40 TL beklentisi olduğunu açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN