Bankalara yüzde 15 temettü izni

Bankalara yüzde 15 temettü izni

Bankalara 2023 yılı net karlarından en fazla yüzde 15 oranında temettü ödemesine izin verilecek. Bu karar, BDDK'nın belirlediği bir sınırlama olarak açıklandı.

Bankaların 2023 yılı net karından nakit temettü ödemesi yapmaları için BDDK'nın izin verdiği azami oran yüzde 15 olarak belirlendi. Konuya yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, bankaların talepleri doğrultusunda BDDK, bu yıl için temettü dağıtımı için yüzde 15'lik bir sınırlama getirdi.

Geçen yıl da benzer şekilde BDDK, bankaların net karının yüzde 15'ine kadar temettü dağıtmasına izin vermişti. Ancak önceki yıllarda, bankaların karlarının sermayeye eklenmesi önerilmişti.

Bankaların net karı, 2023 yılında yüzde 44 artarak 620,5 milyar liraya yükseldi. Bu artışta, Mayıs seçimlerinin ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini yüzde 45'e yükseltmesi sürecinde bankaların karlarının yavaşlaması etkili oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN