Benzin, dizel devri kapanıyor! Nissan elektrikli aracıyla adını tarihe kazıdı! Dünyada bir ilk: 27 bin 358 kilometre…

Benzin, dizel devri kapanıyor! Nissan elektrikli aracıyla adını tarihe kazıdı! Dünyada bir ilk:  27 bin 358 kilometre…

Elektrikli araçlar her geçen gün devrim niteliğinde yeniliklere imza atıyor. Nissan yeni elektrikli aracıyla benzinli ve dizel araçlara kafa tutuyor. Kutuplar arası 27.358 kilometre yolculuk tamamlandı. İşte tüm detaylar…

Nissan modifiye edilmiş Ariya elektrikli model aracıyla 9 ay içerisinde 27.358 kilometre yol kat ederek Kuzey Kutbu’ndan Güney Kutbu’na yolculuğunu tamamladı. Olağanüstü yolculuk ile birlikte elektrikli araçların uzun mesafeleri başarıyla kat edebileceği kanıtlanmış olduğu. Zorlu otoyol koşullarına direnç gösterebilen elektrikli araçlar benzin ve dizeli araçları da sollayıp geçiyor. İşte tüm detaylar…

DÜNYADA BİR İLK

İskoç maceracılar Chris ve Julie Ramsey, dünyanın ilk manyetik Manyetik Kuzey Kutbu’ndan Güney Kutbu’na 27 bin 358 kilometre süren “Pole To Pole EV” elektrikli araç gezisini tamamladı. 15 Aralık 2023 tarihinde Zorlu yolculuklarını tamamlayan çift ilk uydu bağlantısı ile birlikte müjdeli haberi duyurdu. İzlandalı uzman Arctic Trucks tarafından gerçekleştirilen modifiye çalışmaları doğrultusunda Nissan Ariya e-4ORCE aracıyla Kutuplar arası yolculuk tamamlandı.

nissan-ariya-modifiye.jpg

BÜYÜK LASTİKLERLE DONATILDI

Nissan'ın modifiyeli aracında büyük lastiklere yer verildi. Aracın orijinal menzili 437 kilometre olarak belirtilirken büyük lastikler nedeniyle 240 ile 300 kilometre arasında bir düşüş yaşadığı belirtildi.

nissan-ariya-kutup-yolculugu.jpg

Arktik ve Antarktika için, Ramsey aracın bataryasını ısıtmak için pratik yöntemler geliştirildi. Fakat araçlardaki ek yük nedeniyle menzil düşüşü yaşanırken çift rüzgar tribünü, Güneş hibrit şarj çözümü ve benzinli jeneratör gibi yöntemlerle aracı şarj ederek zorlu yolculuklarına devam etti. Gerçekleştirilen proje kapsamında elektrikli araçların kutup bölgelerinde dizel veya benzinli araçların yerini alabilecek nitelikte olduğunu gösteriyor.

nissan-ariya.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN