Bir aylık arabasında 241 bin liralık hasar çıktı! Nedeni ise sahte yağ, sadece bu şekilde anlaşılıyor

Bir aylık arabasında 241 bin liralık hasar çıktı! Nedeni ise sahte yağ, sadece bu şekilde anlaşılıyor

İstanbul’da bir vatandaşın daha geçen ay aldığı bir aylık arabasında 241 bin liralık hasar çıktı. Aracından gelen tuhaf seslerinin nedenini öğrenmek için tamirciye giden vatandaş, ustanın incelemesi sonrası çıkan masrafla şok yaşadı…

İstanbul’da bir vatandaş 1 ay önce aldığı otomobilinden garip sesler geldiğini fark etti. Aracın performansının da düştüğünü fark eden sürücü, hemen kendi ustasının yanına koştu. Motor ustası araçta detaylı inceleme yaptığında ise araçta sahte yağ kullanıldığını tespit etti.

241 BİN LİRALIK MASRAF ÇIKTI

Araçta 241 bin liralık masraf olduğunu öğrenen vatandaş ise şaşkına döndü.

sahte-motor-yagi-nasil-anlasilir-1.jpg

Ralf Surki, Show Haber'e yaptığı açıklamada "Motorundan sahte yağ kullanılmasından dolayı, motor revizyonu gerekiyor" dedi.

Motor ustası Ferhat Lafci ise "İçerisinde katık paketleri ve bazı yağlardan oluşan katkılardan dolayı motorun ısının yükselmesini engelliyor. Sahte yağlarda ise bunlar olmadığı için motor ısı yükseliyor ve sahte yağlar yanarak kurum olarak siyah duman şeklinde atılıyor. Yağ eksilmesi oluyor ve metal metala sürttüğü için motorda ciddi sorunlar yaşanıyor"

sahte-motor-yagi-nasil-anlasilir.jpg

SAHTE MOTOR YAĞI NASIL ANLAŞILIR?

Sahte motor yağlarında kapaklar ile QR kodların bile kopyalanabildiğini söyleyen uzmanlar, bidonların maliyeti yüksek olduğundan farklı bidonlar kullanıldığını söylüyor. Genelde gerçek yağların kullanıldığı bilgisini veren uzmanlar, aynı kutuların alt tarafından delinerek içlerine sahte yağ konulduğu uyarısını yapıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN