Bir metrekare bile olsa alın! Herkes arsa almak için oraya akın ediyor! İstanbul’a 2.5 saat mesafede: Ne Tekirdağ ne de Kocaeli

Bir metrekare bile olsa alın! Herkes arsa almak için oraya akın ediyor! İstanbul’a 2.5 saat mesafede: Ne Tekirdağ ne de Kocaeli

Arsa alarak yatırım yapmak isteyenler yönünü oraya çevirdi. Eğer ufacık bir birikmişiniz varsa 1 metrekare bile olsa alın! Herkes arsa almak için oraya akın ediyor. İşte, en çok arsa satışının yapıldığı ilimiz…

Emlakjet Gayrimenkul 2023 yılının emlak vergilerinin yer aldığı raporu paylaştı. Paylaşılan rapora göre Türkiye’de arsa aramaları geçen yıla oranla %251 artış gösterdi. Aramalarda en çok yer alan ilimiz ise %1643’le Kırklareli oldu. Kırklareli’yi %1000 artış ile Manisa, %604’le Çanakkale, %450’yle Balıkesir, %441’le de Muğla takip etti.

Emlakjet Üst Yöneticisi Tolga İdikat, platformda 2023 yılında arsa aramalarında ciddi bir artış yaşandığına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Bu yıl arsa aramalarında en popüler şehrin açık ara Kırklareli olduğunu görüyoruz. Bu talebin sebebini nüfus yoğunluğunun düşük olması ve deprem açısından en güvenli kentlerden biri olarak kabul edilmesi şeklinde yorumluyoruz."

Talebin artmasıyla birlikte Kırklareli’nde arsa fiyatlarında da yükseliş olduğunu söyleyen İdikat, arsa aramalarının bölgesel olarak Kuzey Ege ile Akdeniz’de yoğunlaştığından da bahsetti.

kirklareli-arsa-1.jpg

‘ARSA DÜNYASI’ HİZMETE AÇILDI

Arsa alımının konut alımına göre daha teferruatlı bir işlem olduğundan bahseden İdikat, yatırımcıların bu konuda detaylı araştırma yapması ve ilgili belediyelerden bilgi talep etmesi gerektiğini vurgulayarak böylece yatırımlarının güvenli hale geleceğini söyledi.

Emlakjet’in yeni projesi Arsa Dünyası’ndan da bahseden İdikat, "Arsaya olan talebi öngördüğümüz için sitemizde bir 'Arsa Dünyası' alanı oluşturduk. Kullanıcılarımız buradan rahatlıkla uzman görüşü alabilir ve ilgili mevzuatları inceleyebilir. Önümüzdeki yıl itibarıyla arsaya olan talebin daha da artacağını öngörüyor, bununla eş zamanlı olarak bu alana yatırımlarımızın devam edeceğini belirtiyoruz." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN