Bitcoin ve altında yükseliş

Bitcoin ve altında yükseliş

ABD'de enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından risk iştahında artış yaşandı. Ons altın fiyatları 2,380 dolar seviyelerine yükselirken, Bitcoin ise yaklaşık yüzde 5 artışla 64,500 doları gördü.

ABD'de açıklanan enflasyon verilerinin ardından hazine tahvilleri ile dolar endeksinde yaşanan güç kaybı, altın, hisse senetleri ve kripto paralarda yükselişe neden oldu.

Nisan ayı enflasyon rakamları, aylık bazda beklentilerin altında yüzde 0,3 artış gösterdi. Ancak yıllık enflasyon yüzde 3,4 artarak beklentilere paralel seyretti. Ortalama kazançlar ise yüzde 0,4 düşüş kaydetti.

Bu verilerin açıklanmasının ardından ons altın fiyatları 2 bin 380 dolara kadar yükseldi. Aynı dönemde Bitcoin, yaklaşık yüzde 5 artışla 64 bin 500 doları test etti.

Analistler, aylık enflasyon rakamlarının beklentilerin altında kalmasının, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl faiz indirimine gitme olasılığını güçlendirdiğine dikkat çekti.

Bitcoin, 16.30 itibarıyla 64 bin 200 dolar seviyesinde alıcı bulurken, Ethereum ise aynı dakikalarda 2 bin 967 dolar bandında işlem gördü. Ons altın ise 2 bin 367 dolardan el değiştirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN