Bodrum’un ardından tüm Türkiye’ye sıçradı! Lahmacuna büyük zam: Yılbaşından sonra hazırlıklı olun

Bodrum’un ardından tüm Türkiye’ye sıçradı! Lahmacuna büyük zam: Yılbaşından sonra hazırlıklı olun

Yazın Bodrum’da artan lahmacun fiyatları gündem olmuş herkes sosyal medyadan gelen adisyonlara isyan etmişti. Lahmacun zammı Bodrum’un ardından tüm Türkiye’ye sıçradı. Maliyetlerin yükseldiğini söyleyen esnaf, zammın kaçınılmaz olduğu haberini verdi…

Türkiye’nin tatil cenneti Bodrum, yaz aylarına lahmacun fiyatlarıyla damga vurmuştu. Bodrum’daki lahmacun fiyatları görenleri şaşkına çevirirken bu durum şimdi Türkiye’nin tamamına yansıyacak gibi duruyor.

Halk TV’nin haberine göre, Edirneli esnaf, maliyetlerdeki artışın altından kalkamayınca lahmacuna zam yapma kararı aldı. Esnaf Cevat Işık, lahmacun fiyatlarına yılbaşı sonrasında zam yapma düşüncesinde olduklarını söyleyerek, "Lahmacun fiyatı şu an 40 lira ama yılbaşından sonra biraz daha yükseltmeyi düşüyoruz. Şu an etin kilosu 400 lirayı buldu. Sebze fiyatları çok yükseldi. Marul, domates… Biz de yükseltmek istemezdik ama biz de duruma göre bakacağız." dedi.

lahmacun-1.jpg

MALİYETLE BİRLİKTE FİYATLAR DA YÜKSELİR

Fiyatların maliyete göre şekillendiğini söyleyen Işık, "Fiyatlar yükselirse biz de yükselteceğiz. Görüyorsunuz salon boş, kimse yok salonda. Eskiden insanların alım gücü vardı. Eskiden öğlen burası tıklım tıklımdı. Şu an insanlar zorlanıyor. Ayda 3-5 kere gelen aileler şu an bire düştü" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN