Borsada parası olanlar dikkat! Borsadaki düşüşün nedeni ortaya çıktı: Son dakika olarak duyuruldu

Borsada parası olanlar dikkat! Borsadaki düşüşün nedeni ortaya çıktı: Son dakika olarak duyuruldu

Borsada parası olanlar dikkat! Kur Korumalı Mevduat (KKM) faizlerinde yaşanana yükseliş sonrası borsa hareketlilik başladı. Son 1 aylık grafiğe bakıldığı zaman borsada ciddi bir düşüş yaşandığı görülürken yatırımcılar 'Borsada neden düşüş yaşanıyor? Düşüşler ne zamana kadar sürecek?' sorusunu araştırıyor. Beklenen haber geldi. Borsadaki düşüşün nedeni ortaya çıktı! Son dakika olarak duyurdular. İşte borsada yaşanan son dakika gelişmeleri ve detaylar...

Kur Korumalı Mevduat (KKM) faizlerinde yaşanan artış sonrası borsada ciddi düşüşler yaşanmaya başladı. Son 1 aylık grafiğe bakıldığında düşüşlerin sert şekilde devam ettiği görülüyor. 9 Mart tarihinde 5446 TL seviyesinde olan endeks, şimdi 4812 TL seviyesine kadar düştü. Peki borsadaki düşüşün nedeni ne? Beklenen açıklama geldi. Son dakika olarak duyurdular. Borsada parası olanlar dikkat!

KKM'DE YENİ DÖNEM! RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yeni bir karar yayınlandı. Yayınlanan karar göre, KKM hesaplarındaki mevcut faiz sınırının kaldırıldığı ifade edildi. Alınan karar sonrası harekete geçen bankalar normal mevduat hesaplarında yüzde 31'lere kadar yükselen faizi KKM hesaplarında da yüzde 25'lerde uygulamaya geçti.

ghhggh-29.jpg

PİYASALAR NASIL ETKİLENECEK?

Alınan kararın piyasaları nasıl etkileyeceğine dair önemli değerlendirmelerde bulunan Marbaş Menkul Genel Müdür Yardımcısı Soner Kuru, bu durumun borsaya negatif etki edeceğini belirtti. Seçimden kaynaklı piyasalarda belirsizliğin hakim olduğunu ifade eden Kuru, "Seçim öncesinde bu belirsizlik döneminde güvenli liman tercih edecek tasarruf sahiplerinin borsadan satış yaparak KKM’ye dönmesini bekleyebiliriz" dedi.

hhghggh-2.jpg

Konuyla ilgili bir önemli açıklama ise Trive Yatırım Araştırma Direktörü Serdar Pazı'dan geldi. Pazı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kur korumalı mevduatın daha ca­zip hale getirilmesi ve seçimlerden önce bir döviz talebi oluşmaması adına TL ile yapılan KKM mevduatında da üst sınır kaldırıldı. Bu hamlenin sonucu olarak bankaların kaynak maliyetinin yükselmesi ve aylık mevduat faizlerinin yerleştiği bant olan %25-%30 düzeyine yakınsaması beklenebilir."

BORSADAKİ DÜŞÜŞÜN NEDENİ NELER?

Alınan karar kafalarda soru işareti oluştururken borsadaki düşüşlerin nedeni merak konusu oldu. Beklenen açıklama ise geldi.

gfgfggfg.jpg

Yapılan açıklamalarda borsadaki düşüşün en büyük nedeni mevduat hesaplarında faiz oranının yüzde 30'ların üzerine çıkması, hisselerde ise bir aşağı bir yukarı yaşanan dengesizlikler sonrası vatandaşlar, paralarını mevduat hesaplarına yatırmaya başlamasından kaynaklı olduğu ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN