Borsaya bir savunma şirketi daha! Sermaye artırımı ve halka arz başvurusunda bulundu

Borsaya bir savunma şirketi daha! Sermaye artırımı ve halka arz başvurusunda bulundu

Borsaya açılan Türk savunma sanayisi şirketlerine yenisi ekleniyor. İhraç edilecek pay karşılığında sağlanacak kaynağın halka arz maliyetleri düşüldükten sonra yüzde 50'si yeni üretim teknolojileri yatırımları için kullanılacak. 5 alanda faaliyet gösteren şirketin, ASELSAN, Türk Havacılık Uzay Sanayii ve Roketsan gibi Türk savunma sanayisinin önde gelen firmalarıyla devam eden sözleşmeleri bulunuyor.

Silah sistemleri, insansız araçlar ve mühimmat imha gibi alanlarda faaliyet gösteren Altınay, sermaye artırımı ve halka arz başvurusu yaptı.

HALKA ARZ YAPILACAK

Sermaye Piyasası Kuruluna yapılan başvuruya göre, sermaye artırımı ve ortakların pay satışından kaynaklanan 58 milyon 823 bin 530 payın halka arzı yapılacak.

Altınay Savunma Teknolojileri,162 çalışanı, bağlı ortaklıkları DASAL Havacılık Teknolojileri ve TAAC Havacılık ile kara, deniz ve hava platformlarına yönelik çözümleri yerli ve yabancıların hizmetine sunuyor.

ŞİRKET 5 ALANDA FAALİYET GÖSTERİYOR

Şirket, hareket ve test sistemleri, insansız sistemler, deniz sistemleri, silah sistemleri ve mühimmat imha gibi 5 ana alanda faaliyet gösteriyor. Şirketin, ASELSAN, Türk Havacılık Uzay Sanayii ve Roketsan gibi Türk savunma sanayisinin önde gelen firmalarıyla devam eden sözleşmeleri var.

Altınay Savunma Teknolojileri, insansız hava ve kara araçları, ALTAY tankı, FIRTINA obüsü, milli muharip uçak KAAN, HÜRJET, GÖKBEY helikopteri, ATAK-2 helikopteri, ANKA-S, AKSUNGUR, HİSAR hava savunma sistemleri gibi projelerde sorumluluklar üstleniyor.

KAYNAĞIN YARISI YATIRIMA

İhraç edilecek pay karşılığında sağlanacak kaynağın halka arz maliyetleri düşüldükten sonra kalan kısmının yüzde 50'si yeni tesis ve üretim teknolojileri yatırımları için kullanılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN