Böyle güvenlik Volvo’da bile yok! Çin arabasını iki TIR araya aldı sonuca kimse inanamadı

Güvenlik arayanlara aradıkları otomobil geldi! Böyle güvenlik Volvo’da bile yok! Çin otomobil dünyasında çığır açmaya devam ediyor! Yeni aracı test etme şekilleri izleyenleri şaşkına çevirdi. Çin arabasını iki TIR araya aldı sonuca kimse inanamadı...

Teknoloji devi Huawei, otomobil dünyasına yepyeni bir perspektif getirerek, Aito M9 modelinde kullanılan tek parça şasinin kabin güvenliğine olan etkisini çarpışma testiyle gösterdi. Dün tanıtılan Aito M9, 9.000 tonluk alüminyum döküm makineleri kullanılarak üretilen tek parça arka şasiye sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

monokok-sasi-hangi-araclarda-var.png

Huawei, sadece arka şasiyi tek parça tasarlamakla kalmayıp, aynı zamanda ön tarafta 'crumple zone' (burkulma bölgesi) bitimindeki amortisörün şasiye bağlandığı bölge, A sütununun alt kısmı ve C sütununun neredeyse tamamını da tek parça şasi mantığı ile yekpare şekilde tasarlamış. Bu tasarım, çarpışma durumunda aracın yapısal bütünlüğünü artırarak kabin içindeki güvenliği optimize etmeyi amaçlıyor.

monokok-sasi-hangi-araclarda-var-2.png

Aito M9'un çarpışma testi videosunda görüldüğü üzere, arkadan gelen ağır vasıta bir aracın çarpması durumunda dahi, sütunlarda yaşanan burkulma olmuyor ve araç iki araç arasında sıkıştırıldığı halde yapısal bozulma meydana gelmiyor. Bu tasarımla, özellikle arka koltukta oturan yolcuların hayatını tehlikeye atacak şekilde yapısal bir bozulma olmadı.

monokok-sasi-hangi-araclarda-var-1.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN