Böylesini kimse yapamadı! Tesla ve BYD'ye öyle bir fark attı ki... Yok böyle bir rekor

Böylesini kimse yapamadı! Tesla ve BYD'ye öyle bir fark attı ki... Yok böyle bir rekor

Böylesini hiçbir elektrikli otomobil markası yapmadı! Tesla ve BYD'ye öyle bir fark attı ki, rekor kırdı! Çinli elektrikli otomobil üreticisi, diğer markalardan çok daha önce tamamladı...

TUNACAN ATALAY

GAC Aion, büyük elektrikli otomobil markalarından Tesla ve BYD'yi adeta solladı. Çinli elektrikli otomobil üreticisi, kısa sürede tamamlayarak rakiplerine fark attı.

4 YIL 8 AYDA 1 MİLYONUNCU ARACINI ÜRETİM BANDINDAN İNDİRDİ

gac-aion-1.png

GAC Aion, elektrikli otomobil sektöründe önemli bir kilometre taşına ulaştı: 28 Aralık'ta, şirketin 1 milyonuncu aracı olan Hyper HT, tamamen elektrikli bir orta-büyük SUV, 4 yıl 8 ay gibi kısa bir sürede üretim bandından indi. Bu başarıyla GAC Aion, en hızlı yeni enerji araç markası olmanın yanı sıra, bu dönüm noktasına ulaşan dünyanın en hızlı araç markası olduğunu da kanıtladı.

Marka tarihçesi incelendiğinde, GAC Aion'un bu başarıyı elde etme süreci şöyle:

GAC Aion: 4 yıl 8 ay
SGMW: 5 yıl
Dongfeng-Nissan: 5 yıl 3 ay
Lynk & Co: 6 yıl
Tesla: 12 yıl
BYD: 13 yıl

YILLIK ÜRETİM KAPASİTESİ 800 BİN ARACA ULAŞACAK

gac-aion-3.png

GAC Aion, 2017 yılında GAC New Energy adı altında kuruldu ve 2021 yılında adını GAC Aion olarak değiştirdi. Şu anda iki akıllı fabrikası bulunan şirket, Changsha'daki üçüncü fabrikasını hazırlıyor. Haziran 2024'te devreye alınması planlanan bu fabrika ile GAC Aion'un yıllık üretim kapasitesi 800.000 araca ulaşacak.

Son yıllarda şirketin satışları dikkat çekici şekilde arttı. 2019'dan 2022'ye kadar sırasıyla 42.003, 60.033, 120.155 ve 271.156 araç satışı gerçekleştiren GAC Aion, neredeyse her yıl satışlarını ikiye katladı. Geçen yıl, şirket lüks alt markası Hyper'ı piyasaya sürdü ve Hyper SSR, Hyper GT ve Hyper HT modellerini tanıttı.

Aion ve Hyper adını taşıyan iki büyük alt markasıyla GAC Aion'un satışları 2023'te de artmaya devam ediyor. Kasım ayı sonu itibarıyla yıllık kümülatif satışlar 434.056 araca ulaşarak, bir önceki yıla göre %79,99'luk bir artış gösterdi.

ULUSLARARASI PAZARA AÇILIYOR

gac-aion-2.png

GAC Aion, 2025 yılına kadar bir milyon araçlık üretim ve satış hedefi belirledi ve bu hedefe ulaşmak için uluslararasılaşma stratejisini geliştiriyor. Haziran ayında Tayland pazarına resmi olarak giriş yapan ve ilk yurt dışı modeli Aion Y Plus'ı piyasaya süren şirket, bu ay başında Kamboçya pazarına girdi ve şu ana kadar 3.500 aracı yurt dışına ihraç etti.

GAC Aion'un ana şirketi olan GAC'ın 2023 yılında yaklaşık 2,513 milyon araç üretimi ve 2,5 milyon araç satışı ile sırasıyla %1,3 ve %2,7'lik bir artışa ulaşması bekleniyor. Ayrıca, GAC 2026 yılına kadar katı hal pil üretimine ve 2024 yılında %10'luk bir satış büyümesine ulaşmayı hedefliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN