Bu araçlara ağır vergiler yolda! Ünlü ekonomist kabusun başlayacağı tarihi açıkladı

Bu araçlara ağır vergiler yolda! Ünlü ekonomist kabusun başlayacağı tarihi açıkladı

Türkiye geçmişinde yer alan o verginin yeniden kullanılması gündemde. Ünlü ekonomist, kabus için tarih verdi. O araçlara ağır vergilerin yola çıktığını söyleyerek paylaştı. İşte tüm detaylar...

Ülke gündeminde yer alan yerel seçimlerle beraber, gizli vergi çalışması gündeme düştü. Ünlü ekonomist Şeref Oğuz'un bahsettiği vergiler o tarihten itibaren gelecek. Ciddi zamlar beklenirken, 34 yıl önceki o verginin yeniden getirilmesi konuşuluyor.

OLMAYAN PARANIN VERGİSİ

Ünlü ekonomist Şeref Oğuz, araçları olan vatandaşlara seslendi. Türkiye'de 1990 yıllarında yer alana verginin tekrardan gelebileceğini gündeme taşıdı. Bu vergiyi Oğuz, "Kazanmadığınız paranın vergisi olarak adlandırılan peşin vergi" olarak nitelendirdi. Ayrıca 1600 cc'den büyük araçlara da ağır vergiler beklediğini söyledi.

64cfa66c4e3fe02b14a87a3d.webp

VERGİ ARTIŞLARINA HAZIR OLUN

Sözcü TV'de konuşan Oğuz, 1 Nisan tarihini işaret ederek vergi artışları için hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti. MTV'de (Motorlu Taşıtlar Vergisi) 2023 yılında iki kez zam yapılırken, yeni yılda bu zamların üç ya da dört kez yapılabileceğinden bahsetti.

Ülkemizde son üç yıldır etkili olan enflasyon hakkında konuşan Oğuz, devletin ihtiyacı olduğunu ve bunun da enflasyonu artırdığını işaret etti. Ünlü ekonomist Şeref Oğuuz açıklamalarını, "Dolayısıyla, devlet sizden alırsa, ekonominin büyük bir kısmı kayıt dışına itiliyor." sözlerini paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN