Bu elektriklinin menzili dizellerle yarışıyor! Şarj sorununu bitiren elektriklide Mercedes'te ne varsa onda da var

Bu elektriklinin menzili dizellerle yarışıyor! Şarj sorununu bitiren elektriklide Mercedes'te ne varsa onda da var

Elektrikli otomobil pazarına iddialı bir giriş daha! Sunduğu menzille hepsini sollayıp geçiyor! Şarj sorununu bitiren elektriklide Mercedes'te ne varsa onda da var! Bu elektriklinin menzili dizellerle yarışıyor...

Çinli ağır vasıta ve motor üreticisi Dayun'un alt markası Yuanhang, elektrikli otomobil pazarına iddialı bir giriş yaparak Y6 modelini resmen satışa sundu. 150 kWh batarya kapasitesi ve 800V mimarisiyle dikkat çeken Yuanhang Y6, başlangıç fiyatıyla da dikkatleri üzerine çekiyor.

YUANHANG Y6 ÖZELLİKLERİ

yuanhang-y6-fiyati-ne-kadar-1.jpg

Y6, güçlü motor seçenekleriyle de öne çıkıyor. 340 HP ile başlayan tek motorlu versiyonlar, 680 HP'ye kadar çıkabilen çift motorlu seçeneklerini sunuyor. Özellikle büyük bataryalı performans versiyonu, 707 beygir gücü sunarak sürücülere üst düzey performans vadediyor.

Araç, 5.270 mm uzunluğu, 3,13 metre dingil açıklığı ve 0,207 Cd sürtünme katsayısıyla tasarlanmış. Bu ölçüleriyle Y6, D segmenti sedan araçlar arasında kendine sağlam bir yer edinmeyi hedefliyor. 88,4 kWh ve 100 kWh olmak üzere iki farklı batarya seçeneği sunan Y6, hem uzun menzili hem de etkileyici performansıyla dikkat çekiyor.

yuanhang-y6-fiyati-ne-kadar2.jpg

Yuanhang Y6'nın 800V elektrik mimarisi, ısı pompası ve 3.300W V2L (Vehicle-to-Load) desteği gibi teknolojik özellikleri de aracın donanımını zenginleştiriyor. Bu özellikler, sürücülere daha güvenli ve konforlu bir sürüş deneyimi sunmayı amaçlıyor.

Çinli üretici Dayun, Yuanhang markası altında üç yılda 1.500 showroom açma planları yaparak, elektrikli otomobil pazarında güçlü bir varlık olmayı hedefliyor. Firma lüks sedan modeli Y6'nın seri üretimine geçtiğimiz ay başlamıştı.

YUANHANG Y6 FİYATI NE KADAR?

yuanhang-y6-fiyati-ne-kadar3.jpg​​​​​​​

Yuanhang Y6'nın başlangıç fiyatı 46.700 dolar olarak belirlendi. Ancak, müşterilerin tercihine göre bin kilometre üstü menzil seçeneği isteyenler için bu fiyat 75.000 dolara kadar çıkabiliyor. CLTC testine göre, 1.020 km'lik menzile tek şarjla ulaşabilen bu araç, 30 dakikalık şarj süresiyle 600 km menzil sağlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN