Bu elektrikliyi sakın satın almayın! Çarpışma testinden sıfır puan aldı

Elektrikli otomobil piyasasında her geçen gün yeni modeller ilgililerine tanıtılırken bir firma tarafından bu modellerin güvenilirliği test ediliyor. Bu testler kapsamında o elektrikli den uzak durmakta fayda var. Yapılan çarpışma testinden resmen sıfır puan aldı…

ZEYNEP ORHAN

Elektrikli otomobiller, son zamanlarda oldukça popüler hale geldi. Hem tasarımlarıyla hem teknik özellikleriyle hem de rahat sürüş deneyimleriyle birçok kişinin gözdesi haline gelirken bir yandan da güvenilirlik konusunda alıcıların kafasında soru işaretleri oluşuyor. Bu kapsamda araç testi yapan bir program kapsamında MG markasının modeli test edildi. Çıkan sonuç ise duyanları pek memnun etmeyecek gibi görünüyor.

Avustralya Yeni Araç Değerlendirme Programı (ANCAP), MG markasının MG 5 sedan modelini test etti ve araç beklentilerin oldukça altında bir performans sergileyerek hiç yıldız alamadı. Bu sonuç, MG 5'in günümüz otomobil güvenlik standartlarına ayak uyduramadığını gösteriyor.

4675 mm uzunluğunda, 1842 mm genişliğinde ve 1473 mm yüksekliğindeki MG 5, kompakt bir sedan olarak biliniyor ve bazı pazarlarda MG GT adı altında satılıyor. 1,5 litrelik doğal emişli motora sahip giriş seviyesi modeli 127 beygir gücünde. Ayrıca 178 hp gücünde turboşarjlı bir versiyonu da bulunuyor. Araç, Ağustos 2023'te Avustralya pazarına giriş yaptı, ancak ANCAP tarafından yapılan değerlendirmede endişe verici sonuçlar ortaya çıktı.

capture-20231229133050111.jpg

EURO NCAP İLE EŞDEĞER

ANCAP'ın 1992 yılında kurulduğunu ve Euro NCAP'e benzer bir değerlendirme sürecine sahip olduğunu belirtmek gerek. Testler, Yetişkin ve Çocuk Yolcu Koruması, Savunmasız Yol Kullanıcıları Korunması ve Güvenlik Yardımı gibi kategorileri içeriyor.

MG 5'in test sonuçlarına bakıldığında, Yetişkin Yolcu Koruması kategorisinde yalnızca %37 gibi düşük bir puan alındığı görülüyor. Ön darbe testlerinde yolcu bölmesinin stabil olduğu ancak sürücünün göğüs bölgesindeki yaralanma riskinin yüksek olduğu tespit edildi. Çocuk Yolcu Koruma segmentinde ise %58 puan alındı; ancak çocuk yolcuların baş ve boyun bölgelerinde yüksek yaralanma riski olduğu belirtildi.

capture-20231229133026958.jpg

Savunmasız Yol Kullanıcılarının Korunması kategorisinde %42 puan alan MG 5, otomatik acil frenleme (AEB) sisteminin yetersizliği nedeniyle Güvenlik Yardımı kategorisinde sadece %13 puan alabildi.

ANCAP yetkilileri, MG 5'in güvenlik özelliklerinin günümüzün otomobil pazarındaki çoğu yeni modelin oldukça gerisinde olduğunu vurguladı. MG markasının daha önce 4 EV modeliyle ANCAP'ten beş yıldız almış olması, MG 5'in bu başarısız sonucunu daha da dikkat çekici hale getiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN