Bu kez sadece kiracı değil ev sahibi de yandı! O ödemelerde yüzde 47 zam geliyor: Maaşlar daha cebe girmeden eriyecek

Bu kez sadece kiracı değil ev sahibi de yandı! O ödemelerde yüzde 47 zam geliyor: Maaşlar daha cebe girmeden eriyecek

Asgari ücret zammının ardından gözler kira fiyatlarına dikildi. Bu kez kiracı değil ev sahibinin başı yanacak. O ödemelere yeni yılda yüzde 47 oranında zam gelecek. Maaşların cebe gelmeden erimesi gündem oldu. İşte o ödemeler...

Asgari ücrette yapılan yüzde 49'luk zammın ardından her şeye zam gelmeye başladı. Henüz asgari ücretlinin cebine girmeyen zamlı maaş şimdiden erimeye başladı. Paylaşılanlara göre, yeni yılda o ödemeye yüzde 47 zam geliyor.

ZAMLAR ARDI ARDINA GELİYOR

Yıllardır kira sorunuyla gündeme gelen ev sahiplerinin başı yanacak. Kamuson tarafından paylaşılan haberde, asgari ücret zammının ardından gelen zamlar yer aldı. Ocak ayından itibaren birçok kategoride zam gelirken, yıl boyunca da zamların devam etmesi bekleniyor. Zamlı asgari ücret henüz vatandaşın cebine girmeden erimeye başladı. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde büyüyen barınma sorununun yanı sıra ev sahiplerinin ödediği o ücrete zam geliyor.

6-xdoq.jpg

YÜZDE 47 ZAM GELECEK

Kira fiyatlarındaki yükselişe bu kez de o ödeme yansıdı. Hem ev sahiplerini hem de kiracıları ilgilendiren o ödemeye yüzde 47 oranında zam gelecek. Yeni yılda gelmesi beklenen bina aidat zammı hakkında sektör uzmanı konuştu. Apartman görevlilerinin maaşının ödendiği aidat kısmı, elektrik, su, doğalgaz ve temizlik malzemeleriyle alet ve edevat fiyatlarına zam bekleniyor.

Artan masraflarla beraber aidatlara zam yansıyacak. Apartman ya da site genel kurlları hakkında sektör uzmanları tarafından yapılan açıklamada, "Hem ev sahiplerinin hem de kiracıların katılması çözüm bulunmasında etken rol oynayabilir. Bir daire sakini temizlik ürünlerini daha ucuza temin edebileceğini söyleyebilir. Bir diğeri temizlik malzemelerini indirimli alabileceğini belirtebilir. Bu da aidat fiyatlarını aşağıya düşürebilir" açıklaması yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN