Bu sabah başladı! Elinde altını olanlara kritik uyarı: FED kararı piyasaları karıştırdı

Bu sabah başladı! Elinde altını olanlara kritik uyarı: FED kararı piyasaları karıştırdı

Altın fiyatları ile ilgili flaş gelişme! Piyasaların merakla beklediği FED faiz kararı dün açıklandı. Fed, politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırarak, 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığına yükseltti. Alınan karar sonrası altın fiyatlarında yükseliş başladı. Bu sabah başladı! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş uyardı. Elinde altın olanlar bu seviyeye kadar bekleyin! İşte İslam Memiş'in dikkat çeken altın tahminleri...

Piyasaların merakla beklediği FED faiz kararı sonunda açıkladı. Fed, politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırarak, 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığına yükseltti. Kritik karar sonrası altın fiyatlarında hareketlilik başladı. Gram ve çeyrek altın rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Yatırımcılar 'Altın fiyatları yükselecek mi düşecek mi? Altın ne zaman alınır?' sorularını araştırırken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten kritik uyarılar peş peşe geldi. Bu sabah başladı! Elinde altın olanlar dikkat, altın kahini beklediği seviyeleri açıkladı. İşte 27 Temmuz 2023 altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri...

FED'İN FAİZ KARARI BELLİ OLDU

Fed, politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırarak, 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığına yükseltti. Faizler böylece 2022’den beri 11. kez artırıldı. Fed'den yapılan açıklamada, faiz oranının artırılması kararının oy birliğiyle alındığı belirtildi. Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) maksimum istihdam ve uzun vadede yüzde 2 enflasyon elde etmeyi amaçladığı vurgulanan açıklamada, bu hedeflerin desteklenmesi için federal fon oranının yüzde 5,25-5,50 aralığına yükseltilmesine karar verildiği bildirildi.

fgfgfg-16.jpg

ALTIN KAHİNİ UYARDI: BU SABAH BAŞLADI!

FED faiz kararı sonrası gram ve çeyrek altın rekor üstüne rekor kırmaya başladı. Yatırımcılar 'Altın fiyatları yükselecek mi düşecek mi? Altın ne zaman alınır?' sorularını araştırırken beklenen açıklama geldi. Elinde altın olanları uyaran altın kahini İslam Memiş, peş peşe uyardı. İşte İslam Memiş'in açıklamaları;

"Birkaç haftadır piyasalar 25 baz puanlık faiz artırımını fiyatlarken, aynı zamanda toplantıdan faizlerin sabit bırakılacağına yönelik bir ihtimal için de gerekli makas aralığı bırakılmıştı. Fed'in faizleri bir aylık aranın ardından yeniden yükseltmesi altın fiyatları için kısa süreli de olsa bir düşüşün habercisi olacaktır. Beklentilerin aksine xauusd paritesi kararın açıklanmasıyla birlikte bir miktar yükseliş göstererek 1973 dolar seviyelerine çıkmış olsa da, yarın (bugün için söylüyor) itibariyle altın tarafında, özellikle ons fiyatlarında düşüş sürecinin başlamasını bekliyorum.

fggffg-26.jpg

İSLAM MEMİŞ BEKLEDİĞİ SEVİYELERİ AÇIKLADI

Altının şu anda aşağıda test edeceği seviye 1935 dolar olarak gözlere çarpıyor. Fed Başkanı Powell, toplantının ardından Eylül ayında bir 25 baz puanlık artış daha yapabileceklerini söylemiş olsa da, bu açıklamanın söylem gücü aracılığıyla piyasaları manipüle etme ve doları yükselterek, altını baskılama niyeti taşıdığını düşünüyorum. Gelecek aylarda herhangi bir faiz artırımına gidilmeyeceği kanaatindeyim.

jhjhhj-34.jpg

ELİNDE GRAM VE ÇEYREK ALTIN OLANLAR DİKKAT

Gram altın ve çeyrek altın tarafında ise yaşanacaklar çok daha farklı. Ons tarafında yükseliş görüleceği gibi, yılsonunda turizm gelirlerinin azalması ve kısa vadeli borçların ödenmeye başlamasıyla birlikte dolar kurunda da bir yukarı hareket görülecektir. Bu nedenle gram altın fiyatlarında çift yönlü bir kaldıraç görülecektir. Bu nedenle yılsonuna kadar gram tarafında 2000 lira sınırının kolaylıkla aşılacağı kanaatindeyim. Emtia piyasaları içinse genel bir yükseliş trendi başlayacaktır. Altında fiyat düşüşlerin gelecek haftaya sarkmadan görülmesini bekliyorum. 27 lira sınırını geçemeyen bir dolar kuru olduğunu da düşünürsek, gram/TL tarafında da alım fırsatları doğabilir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN