Bu süper sıfır otomobil sadece 700 bin lira! Ünlü otomotiv uzmanı Clio'dan daha ucuz diyerek duyurdu

Bu süper sıfır otomobil sadece 700 bin lira! Ünlü otomotiv uzmanı Clio'dan daha ucuz diyerek duyurdu

Türkiye'de artan otomobil piyasasında Clio'dan daha ucuz model duyuruldu. Ünlü otomotiv uzmanı tarafından yapılan paylaşımda süper otomobil sadece 700 bin lira. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Son yıllarda hızla artan otomobil fiyatları Türkiye'de tavan yaptı. Yüksek ÖTV oranlarıyla sıfır arabadan uzak duran tüketicilere Clio'dan bile ucuz model tanıtıldı. Otomotiv uzmanından 700 bin liralık model işaret edildi. İşte tüm detaylar...

Türkiye'deki otomobil fiyatları ve vergi yükü konusundaki tartışmaları yeniden gündeme taşındı. Çin'de uygun fiyatla satılan elektrikli otomobillerle yerli otomobil fiyatları arasındaki fark dikkat çekiyor.

gi4kxvwwaaayzes.jpg

TÜRKİYE'DEKİ VERGİ YÜKÜ

Ünlü otomotiv uzmanı ve gazeteci Emre Özpeynirci'nin, Türkiye'de otomobil fiyatları ve yüksek vergi oranları üzerine yaptığı yorumlar, sektördeki uzun süredir devam eden bir tartışmayı tekrar alevlendirdi. Özpeynirci, Çin'de 22.100 ila 27.800 dolar (700-890 bin TL) arasında satışa sunulan Dongfeng'in eπ 007 isimli elektrikli sedan modelini örnek göstererek, Türkiye'de yerli araçların yüksek fiyatlarına ve vergi yüküne dikkat çekti.

gi4kxv0wcaae6pu.jpg

Özpeynirci, "Adamlar Çin'de şu aracı 22.100 ile 27.800 dolar arasında fiyatla satışa sunarken bizim durumumuz yerli Egea ve Clio fiyatlarıyla ortada" diyerek, yurt dışındaki uygun fiyatlı araçlar ile Türkiye'deki otomobil fiyatları arasındaki büyük farka vurgu yaptı. Otomobil sektöründe yerli sanayiyi koruma adına alınan önlemlerin anlaşılır olduğunu belirten Özpeynirci, buna rağmen tüketicilerin yüksek vergi yükü altında ezildiğine ve ulaşılabilir fiyatlı otomobillerin üretilmesi gerektiğine işaret etti.

gi4kxv6wgaagesj.png

OTOMOBİL FİYATLARININ YÜKSEK OLMASINDAKİ SEBEPLER

Otomotiv sektörü uzmanları ve tüketiciler, Türkiye'de otomobil fiyatlarının yüksek olmasının ana sebepleri arasında yüksek vergi oranlarını ve ithal araçlara getirilen ek mali yükleri gösteriyor. Uzmanlar, sektördeki sağlıklı bir rekabet ortamının oluşması ve tüketicilere daha ulaşılabilir fiyatlı araçlar sunulabilmesi için vergi düzenlemelerinin gözden geçirilmesi gerektiğini vurguluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN