Bu zamana kadar yapılan asgari ücret tahminlerini unutun! Bakan Nureddin Nebati açıkladı: Asgar ücret en az 8 bin TL

Bu zamana kadar yapılan asgari ücret tahminlerini unutun! Bakan Nureddin Nebati açıkladı: Asgar ücret en az 8 bin TL

Yeni yıla az bir zaman kalması üzerine farklı asgari ücret tahminleri gelmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son yaptığı açıklama üzerine ocak ayı zamlarına dair farklılıklar yaşandı. Asgari ücret tahminleri doğru çıkmadı yeni ücret beli oldu. İşte, asgari ücret yeni tutarı haberimizde

Enflasyon üzerinde yaşanan artışlar zam oranlarını doğrudan etkilerken 2022 yılının sonuna gelinirken yeni asgari ücretin ne kadar olacağı araştırılmaya başlandı. Uzun zaman sonra ilk defa bir yıl içerisinde zam uygulanan asgari ücrete Ocak ayında yeni bir zam bekliyor. Yapılan zamlar sonrasında artış gösteren enflasyon oranları üzerine yeni zam oranının ne kadar olacağı merak konusu oldu. Asgari ücret tahminler doğru çıkmadı. Herkes hayal kırıklığına sürüklendi. İşte, yeni asgari ücret haberimizde yer almaktadır

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı bir canlı yayın programında asgari ücret hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Asgari ücret, emekli ve memur zamlarına ilişkin konuşan Nebati, zamların enflasyonun üzerinde olacağına vurgu yaptı. 2022 yılında artan enflasyon oranlarına vatandaşımızı ezdirmedik diyen Nebati, önümüzdeki yılda asgari ücret, dar gelirliler, enflasyonun altında kalmayacak ifadelerini kullanırken bu konu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı net bir kararda olduğunu da belirtti.

Asgari ücret tahmini

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: DERDİMİZ EN UYGUN RAKAMA ÇIKARMAK

ÜGVA 6. Gençlik Buluşması öncesi asgari ücret için yeni mesaj veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti zulme rıza göstermez derdimiz sadece Allah'ın izniyle asgari ücreti en uygun rakama çıkarmak ifadelerini kullandı. Türkiye'nin yoksulluk durumuna dair çalışmalar devam ediyor asgari ücret zammı ise herkesi şaşırtacak sözleriyle konuşmasına son verdi.

ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ ŞAŞIRTTI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücret için enflasyon rakamı üzerinden zam yapılacağını duyururken aynı zamanda tahminlerde de bulundu. Nebati, yüzde 40-45 arasında zam bekleniyor bu da asgari ücreti 8 bin TL yapıyor ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN