Bugün altın biriktirenler yatırımının meyvesini o gün toplayacak! İslam Memiş'ten 2024 yılı için çarpıcı tahmin

Bugün altın biriktirenler yatırımının meyvesini o gün toplayacak! İslam Memiş'ten 2024 yılı için çarpıcı tahmin

Gram altının zirveyi göreceği güne işaret eden piyasa uzmanı İslam Memiş, gram ve ons altının ulaşacağı zirve seviyelere dikkat çekerek yatırımcıya kritik uyarılarda bulundu. Peki, altın fiyatları ne olur? Altın fiyatları yükselir mi? Altın fiyatları ne kadar olacak? İşte, İslam Memiş altın yorumları...

Finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, 3 ay içerisinde altının 1880 TL'yi göreceğine vurgulayarak uzun vadeli yatırımcıya seslendi.

Yatırım için bugünlerin ileride mumla aranacağını dile getiren İslam Memiş, uzun vadeli yatırımcının altın yatırımının meyvelerini toplayacağı dönemin 2024 yılında başlayacağını söyledi.

GRAM ALTINDA 2500 TL SEVİYESİ TEST EDİLECEK

Küresel piyasalarda yaşanan her değişikliği Türkiye ekonomisindeki yansımasıyla değerlendiren İslam Memiş, "Gram altın 3 ay içerisinde 1880 TL seviyesini görecek. 2500 TL rekor seviyeleri görebileceğiz. Bunu muhakkak göz önünde bulundurun" diye konuştu.

FED SONRASI ALTIN FİYATLARI

Geçtiğimiz hafta altın fiyatları dar bant aralığında işlem gördü. FED'in faiz kararı sonrası 1913 dolara kadar gerileyen ons altın şu anda 1925 dolardan işlem görüyor. Kısa vadede ons altının geleceği seviyeye dikkat çeken İslam Memiş, şunları söyledi:

"Ons altın için 1910 dolar güçlü bir destek seviyesi ancak toparlanma gelebilir. Kısa vade için ons altın fiyatında 1910-1950 dolar direncini takip edeceğim. Ortada uzun vadede için 2000 dolar seviyesine üzerindeki rakamlar görmek mümkün."

2024 ALTININ YILI OLACAK

İslam Memiş, FED'in bir faiz artırım kararı alması ile yeni yılda 2000 doların üzerine ataklar görmenin mümkün olabileceğine işaret etti.

"2023 yılını 1800 TL ve 1880 TL aralığında tamamlayabiliriz" diyen İslam Memiş, ileriye dönük altın tahminini şu sözlerle aktardı:

"2024 yılında gram altın için beklediğim seviye 2500 TL. Ben bu yatay sürecin özellikle altın yatırımcısına iyi fiyatlar sunduğunu düşünüyorum."

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN