Bugüne kadar böylesi gelmedi! Ondaki teknolojik özellikler çoğu bilgisayar da dahi yok... Bu da robot otomobil

Bugüne kadar böylesi gelmedi! Ondaki teknolojik özellikler çoğu bilgisayar da dahi yok... Bu da robot otomobil

Bildiğiniz tüm otomobil modellerini unutun! Böylesini daha önce görmediniz! Ondaki teknolojik özelliklerin çoğu bilgisayar da bile yok! İşte Geely'nin yeni robot otomobili...

Çin'in önde gelen otomotiv şirketlerinden Geely, internet devi Baidu ile işbirliği yaparak robot-otomobil konseptiyle geliştirdiği elektrikli aracı Jiyue 07'yi tanıttı. Gelecek yıl piyasaya sürülecek olan bu sedan model, hem tasarımıyla hem de teknolojik özellikleriyle dikkat çekiyor.

SESLİ KOMUTLARI 1 SANİYEDEN KISA SÜREDE YERİNE GETİRİYOR

geely-jiyue-07.jpg

Geely-Baidu ortaklığı, Jiyue 07'nin iç ve dış mekanında kullanıcıya yönelik sesli komut sistemini bir üst seviyeye taşıyor. İnternet bağlantısı olmasa bile, araç 1 saniyeden daha kısa bir sürede sesli komutları algılayarak yerine getirebiliyor. Sürücü, aracın dışında bile sesle kapıları veya bagajı açma gibi işlemleri gerçekleştirebiliyor.

GEELY JIYUE 07 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

geely-robot-otomobil-1.jpg

Jiyue markası, Tesla tarzı LiDAR'sız otopilot özelliği ile de öne çıkıyor. Modelin ilk versiyonu olan 01, Model Y'ye göre daha uygun bir fiyat etiketine sahip. Araçta 35 inç 6K ekran, Qualcomm Snapdragon 8295 çipsetli bilgi-eğlence sistemi, otomatik açılıp kapanan kapılar ve 700 kilometreyi aşan menzil tahmini gibi özellikler bulunuyor. Ancak, 07 modelinin daha yüksek bir fiyatla satışa sunulması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN