Bunu alan parayı vuracak! Herkes harıl harıl altın stokluyor ama... Yükselişi ağızları açık bırakacak

Bunu alan parayı vuracak! Herkes harıl harıl altın stokluyor ama... Yükselişi ağızları açık bırakacak

Dünyaca ünlü stratejistten altın yatırımcılarına kötü haber geldi. Altın yerine bu yatırımı seçenler parayı vuracak. Güvenilir liman altını tercih edenler, bu yatırım aracındaki yükselişi görünce kahrolacak. İşte altını sollayacak yatırım aracı...

Piyasa 2024 yılında dalgalı bir grafik çizerken, ünlü stratejistten altın yorumu geldi. Altının o seviyelere çıkmak için hazır olduğunu söyleyerek rakam verdi. Altın yerine o yatırım aracını işaret eden stratejist, harıl harıl stoklandığını vurguladı. İşte o yatırım aracı...

DEĞERLİ METALLERDE HIZLI ARTIŞ

ABD Merkez Bankası'nın (FED) indirim olasılığı arttı. Yakın zamanda indirim yapması beklenirken, değerli metallerde artış görüldü. Son üç haftanın en yüksek seviyesine yükselen altının yanı sıra, gümüş ve platin fiyatları da zirveye ulaştı.

hhjyci-x.jpeg

ALTIN YÜKSELİŞE HAZIR

Altın fiyatlarındaki analizlere göre, yüzde 5 artış görülürken, ton başına 649 dolara yükseliş gösterdi. Saxo Bank stratejistlerinin verilerine göre, altın kısa sürede 2.400 dolar seviyesini test edecek. ROTH Capital Partners baş teknik stratejisti JC O'Hara ise altının yükselişe hazır olduğunu söyleyerek ons altında 2600 dolar rakamını işaret etti.

SON ÜÇ YILIN ZİRVESİNDE

Altınla beraber yükselen gümüş fiyatları son üç yılın zirvesine çıkarak yatırımcının ilgisini üzerine çekti. Gümüşün 30 dolara kadar yükseleceği tahmininde bulunan Saxo Bank'ın yanı sıra BNP Paribas, gümüş fiyatları altından bile daha heyecanlı olabileceğini belirtiyor. Gümüş fiyatlarının 30 dolarının üzerine çıkması durumunda O'Hara'nın açıklamalarına göre, 35-37 dolar bölgesinde çok fazla direnç olmayacağı vurgulandı. Platin fiyatlarındaki yükselişi gözden kaçırmayan Saxo Bank stratejistleri, fiyatların 1.130 dolara ulaşma potansiyeli olduğunu söyledi.

fed-faiz-kararini-acikladi-piyasalar-sallandi-1200-557857.webp

PİYASADAKİ ARTIŞLARIN SEBEBİ

Altın ve gümüş piyasasındaki artışların önümüzdeki aya kadar devam edebileceği tahminler arasında yer alıyor. Değerli metallerin fiyatlarına doğrudan etki eden FED faiz politikalarında indirime gidileceği beklentisi yatırımcıyı güvenli liman altına yönlendiriyor. Son dönemdeki artışları FED faiz politikasına bağlayan stratejistler, altın, gümüş ve platin piyasasındaki artışların enflasyonist baskıyı da arttırdığını işaret etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN