Burma bileziğe görülmemiş zam! Kuyumcuya giden kulaklarına inanamadı: Yüzde 106 zam olur mu?

Burma bileziğe görülmemiş zam! Kuyumcuya giden kulaklarına inanamadı: Yüzde 106 zam olur mu?

Düğünlerde şıkır şıkır taktığımız altın dönemi bitiyor. Kolumda bir bilezik olsun diyenler hayal kırıklığına uğruyor. Düğünlerde en çok takılan bilezikler arasında yer alan burma bileziğin fiyatına görülmedik zam geldi. Kuyumcuya giden şaştı kaldı. %100 değil %106 zam geldi. İşte tüm detaylar…

Altın fiyatları durdurak binmezken peş peşe gelen zamlarda vatandaşın canını sıkıyor. Düğünlerin vazgeçilmez hediyesi burma bilezikler yeni zamlarla birlikte tarih olacak. Son bir yıl içerisinde rekor oranda artış yaşayan burma bilezik fiyatına %106 oranında zam yapıldı. Düğün sezonu yaklaşırken sevdiklerine burma bilezik takmayı düşünenler ise kuyumcularda duydukları rakamlar karşısında şaşkına dönüyor. İşte tüm detaylar…

burma-bilezik.jpg

Erzurum'daki kuyumcular, geleneksel düğün hediyesi burma bileziklerin fiyatlarında son bir yılda yüzde 106'lık rekor bir artış yaşandığını açıkladı. Fiyatlardaki bu büyük artış, vatandaşları alternatif yatırım araçlarına, özellikle de altına yönlendiriyor.

FİYATLARDAKİ BÜYÜK ARTIŞ:

Geleneksel olarak düğünlerde takı olarak tercih edilen Erzurum burma bileziklerinin fiyatları, son bir yıl içinde adeta uçuşa geçti. 100 gram burma bilezik geçen yıl 115 bin lira iken, bu yılın aynı döneminde 237 bin lira fiyat etiketiyle satılıyor. Bu durum, birçok vatandaşı burma bilezik almak yerine altına yatırım yapmaya itiyor.

burma-bilezik-1.jpg

ALTIN PİYASASINDAKİ DURUM:

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; kuyumcu İbrahim Abay, 53 yıldır sektörde olduğunu ve ramazan ayının başından bu yana altın fiyatlarının yükselişe geçtiğini belirtiyor. Faiz oranlarının yüzde 50'ye çıkmasının altın fiyatlarındaki artışı durdurmak için yeterli olmadığını vurgulayan Abay, darphanenin yeterli altın üretmemesinden dolayı piyasada sıkıntı yaşandığını ifade ediyor. Abay'a göre, Erzurum burmasına olan ilgi azalırken, vatandaşlar daha çok tel bilezik ve yatırım amaçlı altın tercih ediyor.

kuyumcu-altin-kapak.jpg

ALTIN SATIŞLARINDA ARTIŞ VE PİYASA SIKINTILARI:

Furkan Gedik ise 32 yıldır kuyumculuk yaptığını ve fiyat artışları nedeniyle altın satışlarında bir yoğunluk yaşandığını söylüyor. Dövizdeki yükseliş ve seçim sonrası yaşanan belirsizliklerin vatandaşları altın almaya teşvik ettiğini belirten Gedik, darphanenin piyasaya yeterli altın sürmemesi nedeniyle altın sıkıntısı yaşandığını ve bu durumun kara borsa oluşumuna zemin hazırladığını ifade ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN