Çalışanların beklediği emsal haber geldi! En düşük maaş 15.000 TL oldu: Belediye çalışanlarına 5000 TL bayram ikramiyesi de var!

Çalışanların beklediği emsal haber geldi! En düşük maaş 15.000 TL oldu: Belediye çalışanlarına 5000 TL bayram ikramiyesi de var!

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte sık sık gündeme gelen maaş konusuna dair yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce gelen müjde ile çalışanların ayakları yerden kesildi. Çalışanların yüzünü güldürecek olan sözleşmeye imzalar atıldı. Bu sözleşme ile birlikte en düşük çalışan maaşı 15 bin TL'ye yükseltilirken bayram ikramiyesi ise 5 bin TL'ye yükseltildi. İşte tüm detaylar...

ÇALIŞANLARIN BEKLEDİĞİ ZAM GELDİ!

Ülkemizde gündemden düşmeyen asgari ücret zammı, memur maaş zammı ve emekli maaş zammı tartışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu konuya dair Kartepe Belediyesi çalışanlarına müjdeli haber verildi.

Kartepe Belediyesi ile Belediye - İş Sendikası arasında yaşanan toplu iş sözleşmesi çalışanların yüzünü güldürecek şekilde imzalandı. İmzalanan sözleşme ile beraberinde belediye çalışanlarına verilecek olan maaş 15 bin TL olarak belirlenirken bayram ikramiyesi de 5 bin TL olarak açıklandı.

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte zam ve müjdeli haberler üst üste gelmeye devam ediyor. Çalışanları memnun eden zam ile birlikte müjdeli haber Kartepe Belediyesi çalışanlarına duyuruldu. Yapılan sözleşme kapsamında Karlıtepe ile Belediye İş Sendikası arasında geçen toplu sözleşme istenildiği gibi sona ulaştı.

9emyxw4be4dabr65nvozmtvqzz2nammzojc8uojp.png

EN DÜŞÜK MAAŞ 15 BİN TL OLDU!

İmzalanan sözleşme ile birlikte en düşük yaymaya bedeli 515 TL'ye yükseliş gösterirken en düşük net maaş ise 15 bin TL'ye kadar yükseltildi. Toplu iş sözleşmesi kapsamında Ramazan Bayramı için 3 bin TL ödeme yapılacakken Kurban Bayramı için ise 5 bin TL bayram ikramiyesi ödemesi yapılacağı belirtildi.

Kısa bir süredir Koceli'nin Kartepe Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında gündem olan toplu sözleşme görüşmeleri bugün itibariyle anlaşmaya varılarak imzalar atıldı. Çalışanların en düşük yevmiyesi 515 TL olarak belirlendi.

para-elden-ele-tl.webp

YEVMİYELER GÜNCELLENDİ!

Toplu iş sözleşmesinin imzalanması ile birlikte 1 Ocak 2023 tarihi ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasında bu sözleşmenin geçerli olacağı bilgisi paylaşıldı. İmzalanan sözleşme ile birlikte 334 TL altında yer alan yevmiyeler 515 TL'ye tamamlanarak 386 TL yevmiye alan çalışanların yevmiyesi ise 634 TL'ye yükseltildi.

Ayriyeten haftalık olarak çalışma saatleri 40 saate kadar düşürüldü. Tatil günlerinde verilecek olan çalışma saatlerinde ise düzenlemeye gidildi. İmzalanan sözleşmeye göre cumartesi günü çalışılması halinde bir yevmiye, pazar günleri çalışılması halinde ise 2 yevmiye olarak sayılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN