Çanakkale Köprüsü'nde de hesap tutmadı: 45 bin araç garantisi verilmişti ama...

Çanakkale Köprüsü'nde de hesap tutmadı: 45 bin araç garantisi verilmişti ama...

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ilk hafta araç geçiş sayıları belli oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kamuoyunda pahalı olduğu gerekçesiyle birçok vatandaş tarafından eleştirilen ve 45 bin araç geçişi garantisi verilen Çanakkale Köprüsü'nden dün 6 bin aracın geçtiğini duyurdu.

18 Mart'ta açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti tartışması sürüyor. Çanakkale Köprüsü'nde ücretsiz geçiş dönemi sona erdi ve ücretli geçişleri başladı. Köprüden geçen otomobillerden 200, otobüslerden 450, kamyonlardan 500 ve TIR’lardan 950 TL alınacak.

Öte yandan köprünün yapım maliyeti 2 milyar 545 milyon Euro olarak açıklandı. Bugünkü kurlarla yaklaşık 41.5 milyar TL'ye karşılık geliyor.

'O RAKAMI VATANDAŞIMIZA YANSITMIYORUZ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçiş ücretini '200 liracık' olarak ifade etmesi tartışmalara neden olurken Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu'nun geçiş ücretleri hakkındaki, "Geçiş fiyatlarında garanti ettiğimiz rakam var biz o rakamı vatandaşımıza yansıtmıyoruz. Çanakkale Köprüsü'ne 200 lira diyorlar. Feribot ortalama 120 lira. Saatler süren bir yolculuğu 6 dakikaya düşürüyorsunuz onun karşılığında da 200 lira alıyorsunuz" ifadesi şaşırtmıştı.

SADECE 6 BİN ARAÇ GEÇTİ

İstanbul Bosphorus Otel’de gerçekleştirilen toplantıda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 45 bin araç geçiş garantisi verilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nden dün 6 bin aracın geçtiğini açıkladı.

Öte yandan Karaismailoğlu, Antalya Havalimanı Projesi'ni kazanan konsorsiyumun kira bedelinin 2 milyar 138 milyon euroluk ilk taksitini ödediğini bildirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (35)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
35 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN