Çanakkale'de bildik manzara! Vatandaş köprüye rağmen yine feribotu tercih etti

Ramazan Bayramı'nın 3'üncü gününde tatilciler dönüş yoluna geçerken birçok ilde trafik yoğunluğu yaşanıyor. Çanakkale kent merkezinden Eceabat ve Kilitbahir'e geçmek isteyen vatandaşlar fiyatı nedeniyle tartışma yaratan Çanakkale Köprüsü yerine yine feribotu tercih edince yaklaşık 1 kilometrelik kuyruk oluştu.

EDA SANĞU

Ramazan Bayramı'nın son gününde tatilciler dönüş yoluna geçti. 18 Mart'ta açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti tartışması sürerken vatandaşlar köprü yerine yine feribotu tercih etti.

Öte yandan Erdoğan'ın geçiş ücretini '200 liracık' olarak açıklaması siyasi liderler ve vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Erdoğan'ın açıklamasının ardından Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun, "Geçiş fiyatlarında garanti ettiğimiz rakam var biz o rakamı vatandaşımıza yansıtmıyoruz. Çanakkale Köprüsü'ne 200 lira diyorlar. Feribot ortalama 120 lira. Saatler süren bir yolculuğu 6 dakikaya düşürüyorsunuz onun karşılığında da 200 lira alıyorsunuz" çıkışı da dikkat çekmişti.

İstanbul ve Trakya’nın çeşitli kentlerdeki evlerine gitmek için yola çıkan vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. İskele Meydanı'ndan başlayan araç kuyruğunun, Kayserili Ahmet Paşa Caddesi’ne kadar yaklaşık 1 kilometre uzadığı görüldü.

kara.jpg

Çanakkale'deki feribot kuyruğu yoğunluk haritalarına böyle yansıdıanak.jpg

45 bin araç geçiş garantisi verilen 1915 Çanakkale Köprüsü yeşile büründü

"GELİRKEN KULLANDIM 272 LİRA ALDI"

1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti tartışması sürerken kentte bilindik manzara yaşandı. Köprüyü fiyatından dolayı kullanmadığını belirten bir vatandaş, "Gelirken kullandım 272 lira aldı" dedi. GESTAŞ firması görevlileri geçişleri hızlandırmak için seyyar olarak kuyruktaki sürücülere bilet keserken, vatandaşlar feribot geçişi için 135 TL ücret ödedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (29)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
29 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN