Canını seven bu otomobilleri almasın! Bu modeller güvenlik testinden sıfır alarak tarihe geçti: Hava yastığı bile yok

Otomotiv sektöründe her geçen gün yeni gelişmeler yaşanırken araçlardaki teknolojik gereksinimler artmaya devam ediyor. Lakin sürücülerin otomobil alırken en dikkat ettikleri konu güvenlik için atılan adımlar oluyor. Bu kapsamda bu modeller güvenlik testinden sıfır alarak adeta tarihe geçti. İşte testlerin sonucunda hazin sonla karşılaşan o modeller…

Otomobil alacak kişiler her şeyden önce aracın güvenilirliğini sorguluyor. Bu kapsamda da genellikle araçların eğer yapıldıysa güvenlik testlerine bakılıyor. Şayet araba testleri başarılı bir şekilde geçtiyse insanlar o modele gözü kapalı güvenebiliyor. Lakin test geçilemediyse genelde tercih edilmiyor. Bu doğrultuda Avustralya’da yapılan bir güvenlik testi sonucunda halihazırda yollarda gördüğümüz 2 model güvenlik özelliklerinden yoksun olduğu için resmen sıfır yıldız aldı.

ANCAP DEĞERLENDİRDİ ONLAR SIFIR ALDI

Halk TV’de yer alan habere göre, Avustralya Yeni Araba Değerlendirme Programı (ANCAP), ekim model için bir test uygulandı. Performansları birbirinden pek de farklı olmayan her 2 model de sıfır yıldız alarak adeta tarihe geçti.

Yapılan testler sonucunda ANCAP Başkanı Carla Hoorweg, tüketicilerin söz konusu bu 2 markanın da güvenlik beklentilerini yanlış değerlendirdiğini belirterek, her 2 araç için "uzun yıllardır yeni otomobillerde yaygın olan güvenlik özelliklerinin temelde ihmal edilmesi nedeniyle" eleştirilerde bulundu.

yeni-proje-10-002.jpg

GÖĞÜS VE BACAKLAR İÇİN ZAYIF DERECELENDİRME

İlk olarak MG 5, yapılan kayma testinde sürücünün göğüs ve bacaklarının yaralanma ya da hasar görme riskini ölçen test kapsamında “zayıf” derecelendirme alırken aynı zamanda genişlikte ön teste arka yolcunun göğüs ve bacakları için yine “zayıf” derecelendirme aldı. Tüm bunların yanı sıra gösterge paneli yapısının arkasındaki tehlikeler dolayı da ceza aldı. Ayrıca araç göğüs sapması ve yaralanması sınırlarını aşan emniyet kemeri yüklemesinin hatalı olmasıyla da zayıf puan almış oldu.

MEVCUT DEĞERLERİN ÇOK ÜSTÜNDE

tüm bunların yanı sıra test kapsamında çocuk mankenlerin baş ve boyunlarına yapılan yükleme sonucunda "mevcut nesil araçların çoğunda görülenden önemli ölçüde daha yüksek" olduğu ortaya çıktı. Önden ve yandan çarpma testleri sonucunda araçta bulunan 4 mankenden üçü darbe aldı ve temel Vibe varyantı ne önde ne de arkada emniyet kemeri ön gerdiricileri ve yük sınırlayıcıları ile donatılmadığı saptandı.

Tüm bunların dışında MG5’te akşam hava yastığı olmaması, şerit desteği ya da kör nokta izleme sisteminin bulunmaması, otonom acil durum frenleme özelliğinin sınırlı olması ya da hiç olmaması, sürücünün uyanıklığın mı izleyecek ya da arkada bir çocuğun varlığına karşı uyarıcı bir sistemin olmaması dikkatleri çekti.

yeni-proje-11-002.jpg

EMNİYET KEMERİ AÇILDI

Mahindra Scorpio, önden kayma, tam genişlikte önden, yandan çarpma ve eğik direk çarpışma testleri sonucunda yetişkin yolcular kapsamında 'iyi', 'kabul edilebilir', 'marjinal', 'zayıf' ve 'zayıf koruma değerlendirmeleri aldı. Öte yandan üçüncü sırada üst bağlama çocuk emniyet noktalarının bulunmaması eksi puan almasında etkili oldu. Ön sırada ise hava yastığı olmaması ve bir yan darbe sonrasında sürücünün emniyet kemerinin açılması güvensizliğini gösterdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan ANCAP Başkanı Hoorweg, şunları söyledi:

"MG 5 ve Mahindra Scorpio bu yıl ilk kez Avustralya pazarında piyasaya sürüldü, ancak güvenlik tekliflerinin bugün satışta olan neredeyse tüm yeni otomobillerde gördüğümüzün birkaç nesil gerisinde olduğu açık. Bu durum, yepyeni modeller olsalar bile tüm otomobillerin aynı güvenlik seviyesini sunmadığının çarpıcı bir hatırlatıcısıdır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN