Çaydan sonra kahvenin de tadı kaçacak! Rekor zam geldi ama kuyrukta azalma yok, gram fiyatı şok etti

Çay fiyatlarına gelen zamlardan sonra şimdi de kahveye gelen zam gündeme geldi. Zamlar peş peşe gelse bile kahve kuyruklarında azalma görülmedi. Lakin yine de kahvenin gram fiyatını görenler şok oldu. İşte konuya ilişkin detaylar…

Enflasyonun gidişatı özellikle de gıda sektörünü yakından etkilerken gıdaya gelen zamlardan Türk kahvesi de nasibini aldı. Öyle ki sadece son bir ay içinde Türk kahvesi fiyatlarına yüzde 15 oranında zam geldi. Söz konusu bu zamlarla beraber Türk kahvesinin kilosu 460 liraya kadar çıktı. Gram fiyatı bile insanları şaşkına çevirirken kahve kuyruklarında azalma görülmedi.

yeni-proje-7.jpg

100 GRAMI 46 LİRA OLDU

Gıda alanında ciddi zam yapılan alanlardan biri de Türk kahvesi oldu. Türk kahvesine son bir ayda gelen zamlar neticesinde kahvenin kilosu 460 lirayı geçerken sadece 100 gramı 46 lirayı buldu. Söz konusu bu zamları değerlendiren Eminönü esnafı zamların döviz kurumdan ve giderlerin yükselmesine bağladı. Bunun yanı sıra Eminönü’nde alışveriş yapan bazı vatandaşlar, gıda alanındaki zamlara oranla kahve fiyatlarının uygun olduğunu belirtti.

yeni-proje-6.jpg

SON 1 AYDA YÜZDE 15 ZAM

Türk kahvesi satışlarının iyi olduğunu belirten Eminönü esnafı Hüseyin Yavuzer, “Satışlar iyi olunca fiyatlarda yansıma oluyor. Yaklaşık 1 ay içerisinde yüzde 15 zam geldi. Tabi zam kahve içenleri etkilemiyor. Zam gelmeden önce kilo fiyatı 390 TL civarındaydı şu anda ise 460 TL. Kahve tüketimi çok fazla o yüzden zamlar etkilemiyor. Türk kahvesine gelen zammı döviz bazlı olmasını ve giderlere bağlıyoruz. Eskiden kilo şeklinde alıyordu vatandaş şimdi gram olarak almayı daha çok tercih ediyorlar. Taze çekilmiş kahve ile rafta satılan kahvenin arasında tazelik farkı vardır. Burası turistlik bölge o yüzden yabancılarda merak edip çok fazla alıyorlar” dedi.

ZAMLARI ÇOK BULMAYANLAR DA VAR

Kahveye yapılan zammı çok bulmadığını belirten bir vatandaş, “Genel olarak hayat pahalı. Sonuçta kahve zevk meselesidir. Kahve her keseyi hitap ediyor o yüzden kilo ile alma şartı yok gram olarak alabiliyorsunuz. Ben her sene alıyorum. Ben hediye olarak yarım kilo aldım 230 TL verdim. Ama kendim için geldiği zaman 1 kilo alacağım. O yüzden kahveye yapılan zam bence çok fazla değil” diye konuştu.

yeni-proje-5.jpg

“KAHVENİN BİLE TADI KAÇTI”

Kahveye yapılan zammı fazla bulan bir diğer vatandaş ise “Eskisi gibi kilo olarak alamıyoruz. 100 gram alabildim. Daha uyguna bulursam toplu satılan yerlerden almayı tercih ediyorum. Kahvenin bile tadı kaçtı derlerdi burada onu gördük. Kahvenin 40 yıl hatırı var derlerdi insanlar artık bunu bile ağız tadıyla içemeyecek” ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN