Çeyrek altında büyük oyun! Kuyumcular ikinci basım çeyrek altına karşı uyardı: Üzerindeki Atatürk figürüne dikkat!

Çeyrek altında büyük oyun! Kuyumcular ikinci basım çeyrek altına karşı uyardı: Üzerindeki Atatürk figürüne dikkat!

Her şey bitti şimdi de çeyrek altında büyük oyun başladı. Kuyumcular ikinci basım çeyrek altına karşı uyardı. İşte, yatırımcıları yakından ilgilendiren konunun detayları…

Dolandırıcılar gözünü şimdi de altın piyasasına dikti. Son zamanlarda çeyrek altın piyasasında düşük ayarlı sahte altınların arttığı söyleyen kuyumcu Bayram Erdoğan, ilk bakışta bu altınların gerçek altınla birebir aynı durduğunu belirtti.

PİYASA DEĞERİ DAHA DÜŞÜK

Erdoğan, sahte çeyrek altınların son birkaç aydır piyasada yayılmaya başladığını, bu altınların normal altınlar ile aynı büyüklük ve ağırlıkta olduğunu fakat ayarlarının düşük olduğunu belirtti. Sahte altının piyasa değerinin gerçeğe göre yaklaşık 250-500 TL daha düşük olduğunu söyleyen Erdoğan, bunun yasal olmadığını da vurguladı.

ikinci-basim-ceyrek-altin-1.jpg

Kuyumcu Erdoğan, vatandaşı darphanenin dışında basılan ve sahte olan çeyrek altınlar karşısında dikkatli olmaları için de uyardı. Mücevher, kuyumcu ya da sarraflardan güvenilir ve kurumsal altyapıya sahip yerlerden alınmalı diyen Erdoğan, alınan altının firma kutusu, kurdelesi ya da küçük etiket ve belgeler ile beraber verilmesi gerektiğini söyledi. Aynı zamanda, sahte çeyrek altınları önlemek için müşterilerden gelen sahte ürünleri hemen imha ettiklerini böylece piyasaya yeniden sürülmesini engellediklerini aktardı.

yeni-proje-1.jpg

GÖRÜNTÜ HATASINDAN AYIRT EDEBİLİRSİNİZ

Sahte altını vatandaşın ayırt etmesinin çok zor olduğunu söyleyen Erdoğan, yalnızca görüntüdeki hatalardan ayırt edilebileceğini de ekledi. Orijinal darphane altınıyla sahte çeyrek altını yan yana koyup, dikkatle incelemenin ve basım hatalarını gözlemlemenin önemini vurgulayan Erdoğan, sahte altınların ayarı düşük olduğundan pres bastığı zaman net olarak Atatürk figürü ve diğer yazıları tam basamadığını da ekleyerek vatandaşın dikkatli olmasını istedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN